Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Безпрецедентно в съвременната история: Църквите в Рим затварят заради коронавируса

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

На католическите църкви в Рим беше подредено да затворят поради пандемията от ковид, съобщи " Ройтерс ", отбелязвайки, че този ход се счита за невиждан в актуалната история.

Указът на Анджело Де Донатис, кардинал-викарий на Рим, ще остане в действие най-малко до 3 април. В италианската столица има над 900 енорийски и исторически църкви.

Преди това поради заболяването бяха отсрочени единствено църковните меси. Разрешава се на релативно дребен брой места за молитва в манастири да останат отворени.

Забраната последва решение на италианското държавно управление от сряда вечерта да затвори на процедура цялата комерсиална активност в страната, с изключение на аптеките, питателните магазини и други магазини, продаващи съществени артикули.

Базиликата " Свети Петър ", която е на територията на Ватикана, към този момент е затворена и папа Франциск анулира двете си седмични появи пред хора. Неделната проповед и обичайна седмична обща визита се състояха в персоналната му библиотека в Апостолическия замък и се предаваха онлайн по интернет.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (398)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР