Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Стартът на сезона във Формула 1 беше отложен

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Формула 1 е следващият спорт, който е обиден от международната пандемия от ковид COVID-19, което наложи отсрочване на старта на сезона. Ръководството на спорта и Международната автомобилна федерация (ФИА) оповестиха, че Гран при на Австралия се анулира.

Именно с конкуренцията на пистата " Албърт парк " в неделя трябваше да бъде обещано началото на 70-ия сезон в най-престижната автомобилна конкуренция.

До ограниченията се стига, откакто австралийското държавно управление забрани всички всеобщи прояви и предложи да няма събиране на повече от 500 души на едно място. До четвъртък уредниците на конкуренцията бяха уверени, че старт ще има, освен това с аудитория.

" След като беше доказано, че член от екипа на " Макларън " е инфектиран с COVID-19 и тимът се отдръпна от надпреварата, се срещнахме с всички други участници. С цялостната поддръжка на ФИА и промотъра на Гран при на Австралия оповестяваме, че старт няма да има ", гласи формалното известие.

Това е второ анулирано съревнование за сезон 2020 във Формула 1, откакто на 19 април няма да се организира Гран при на Китай. В Шанхай взеха решение да няма съревнование още през февруари, в разгара на случаите със инфектирани от COVID-19 в страната.

Хронологията

В началото на седмицата при идването на отбрите в Мелбърн стана ясно, че няколко души от " Хаас " и един от " Макларън " са изолирани и сложени под карантина поради вирусоподбни признаци.

В четвъртък на формалната конференция международният първенец Люис Хамилтън изрази изненадата си, че съревнование ще има при актуалната обстановка в света, само че няколко часа по-късно беше обявено за позитивен резултат на служителя на " Макларън " за COVID-19.

Британският тим заяви, че се отдръпва от присъединяване в Австралия, а кореспондентите на SkySports и BBC пуснаха разнообразни информации - че ще има съревнование и че то ще бъде анулирано.

 Отборите опаковат оборудванет си.
© Reuters

Отборите опаковат оборудванет си.

Крайното решение от управлението на Формула 1 и ФИА беше взето към 9 ч. локално време в петък, единствено три часа преди началото на спортния уикенд с първата свободна подготовка. Тогава тимовете отиваха към пистата и бяха известени, че съревнование няма да има.

Всички отбори поддържаха решениието, а първенците от " Мерцедес " оповестиха, че в четвъртък вечер са отправили публично искане конкуренцията да бъде анулирана.

По стратегия вторият старт за сезона е идващия уикенд в Бахрейн, където управляващите стопираха да продават билети и беше оповестено, че аудитория няма да има. Засега не е ясно дали съревнование в кралството ще има. На 5 април би трябвало да се организира и първото съревнование за Гран при на Виетнам.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (570)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР