Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Гърция превръща тонове конфискуван алкохол в дезинфектант

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Властите в Гърция възнамеряват да употребяват тонове алкохол, иззет от противозаконни производители или по митниците, с цел да го трансфорат в дезинфектант за битка с епидемията от ковид COVID-19. Близо 155 тона подобен етанол е блокиран по хранилища в страната и се търсят производители, съгласни да ги трансфорат в антисептични препарати, споделя " Ройтерс ".

" Действахме бързо, с цел да го предоставим на министерството на опазването на здравето в интерес на популацията ", изяснява Георгиос Пицилис, началник на Държавната организация за приходите.

Значителна част от това количество е иззета от митниците, като става дума за хиляди бутилки годишно. Често те са с етикети като " захарен сироп " или " дестилирана вода ", опаковани по същия метод върху палети с пластмасово фолио. Лабораторни проби демонстрират, че в бутилките има алкохол с непорочност 93.5%-96.5%.

" За благополучие тези " бомби " идват в подобаващия миг. Благодарение на това имаме ресурси от чист алкохол за пазар, който изпитва дефицит на антисептични гелове ", споделя митничар.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (385)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР