Коронавирусът е достигнал до всеки регион в континентален Китай. По-рано

...
Коронавирусът е достигнал до всеки регион в континентален Китай. По-рано
Коментари Харесай

Изследване: От 99 пациента в Ухан , 11% умират от органна недостатъчност

Коронавирусът е достигнал до всеки район в континентален Китай . По-рано китайските здравни управляващи оповестиха, че има данни за 7 711 доказани случаи в страната към 29 януари. Вирусът се популяризира и в най-малко 15 други страни , оповестява БиБиСи.

Световната здравна организация - СЗО заседава още веднъж през днешния ден, с цел да реши дали вирусът съставлява световна изключителна обстановка . " В последните няколко дни напредъкът на вируса, изключително в някои страни, изключително в предаването от човек на човек, ни тревожи ", съобщи в сряда генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейес. " Въпреки че броят отвън Китай към момента е относително дребен, има капацитет за доста по-голямо огнище ".

Сега в Китай са инфектирани повече хора, в сравнение с по време на епидемията от Сарс преди 20 години , само че смъртността остава надалеч по-ниска .

Изследователите се надпреварват да разработят ваксина за отбрана на хората от вируса . Една лаборатория в Калифорния има проекти за евентуална ваксина, която да влезе в изпитвания върху хора до юни или юли. Въпреки че бяха повдигнати въпроси по отношение на прозрачността, СЗО похвали Китай по какъв начин се оправя с епидемията . Президентът Си Дзинпин се закле да победи това, което назова " демонски " вирус.

На хората, които са били в провинция Хубей , където е огнището на вируса е предложено от работодателите да работят от у дома , до момента в който не е безвредно да се върнат на работа.

Вирусът засегна китайската стопанска система, втората по величина в света , като от ден на ден страни поучават своите жители да заобикалят всички несъществени пътувания до страната.

Няколко интернационалните самолетни компании стопираха или ограничиха маршрутите си до Китай, а компании като Гугъл, Ikea, Starbucks и Tesla затвориха магазини или стопираха активността си.
 Държавите срещат проблеми с евакуацията след 29% скок на смъртните случаи от ковид за ден
Държавите срещат проблеми с евакуацията след 29% скок на смъртните случаи от ковид за ден

Общият брой на умрелите през днешния ден доближи 170 души - от 132 души в сряда, което е нарастване с 29%

Има известия за дефицит на храна на някои места . Държавните медии настояват, че управляващите " усилват напъните си за обезпечаване на непрестанно предложение и постоянни цени ".

Китайската футболна асоциация разгласи отлагането на всички игри през сезон 2020.

Въпреки че има близо 8000 инфекции, има малко подробна информация, оповестена в профилите на пациентите и по какъв начин заболяването ги визира .

Повечето от доказаните случаи включват хора или от Ухан, или които са имали непосредствен контакт с някой, който е бил там.

Ново изследване, оповестено от здравното списание The Lance t, дава моментна картина на 99 случая на новия ковид , следени в болница Ухан Джининтан от 1 до 20 януари:

От 99 души, 49 са изложени на пазара на морски блага и животни , за който се счита, че са е центъра на огнището; Средната възраст е 55,5 години , а множеството (67) са мъже ; Треската и кашлицата са най-честите симптоми;

17 пациенти развиват синдром на изострен респираторен дистрес, а 11 от тях умират от многоорганна непълнота ; 31 от 99 са освободени от болничното заведение до 25 януари; Според откривателите, инфекцията наподобява е " по-вероятно да засегне по-възрастните мъже " с спомагателни медицински положения.

От 99, 51 страдат от хронично положение (предимно сърдечно-съдови или мозъчно-съдови ).
 Русия затваря директна граница с Китай поради ковид
Русия затваря директна граница с Китай поради ковид

Путин желае да спре разпространяването на болестта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР