Коронавирусът дебне дори и от тоалетната. Как се случва това?Ако

...
Коронавирусът дебне дори и от тоалетната. Как се случва това?Ако
Коментари Харесай

Коронавирусът дебне и от тоалетната чиния

Коронавирусът дебне даже и от тоалетната. Как се случва това?

Ако влезете в контакт с повърхнина, която е била, да вземем за пример, място на прикосновение на инфектиран с ковид човек, и по-късно не измиете ръцете си и ги приближите до устата си, ще се болестите. Ето за какво специалистите акцентират още от началото на пандемията – мийте ръцете си!

Но от тоалетната, в този момент учените предизвестяват, има още една “корона ” заплаха. А точно, с помощта на явлението, известно като “тоалетен прилив ”, инфектираните частици от изпражненията или урината могат да „ избягат “ от тоалетната и да се разпилян във въздуха и надлежно да пренесат инфекцията.

Как да се предотврати това?

Ако посетите социална тоалетна, първо изчакайте минута или две след индивида преди вас. След това спуснете капака, като се уверите, че няма да влезете в контакт с него, и пуснете водата, споделя за „ Форбс “ Кингян Чен, професор от университета „ Пардю “.

“До 80% от частиците, които се популяризират от изпражненията във въздуха, могат да бъдат обезвредени посредством затваряне на капака и стартиране на вода по-късно ”, изясни той.

Ако обаче живеете със инфектиран човек, най-добре е да дезинфекцирате цялата тоалетна.

Тези открития се удостоверяват от резултатите от изследване, извършено в университета в Хонконг. Там специалистите откриха, че стартирането на водата може да разпръсне 80 000 нечисти частици, които могат да останат във въздуха с часове на метър към тоалетната.

Разбира се, измиването на ръцете и спускането на капака не е цялостна отбрана, по тази причина експертите предлагат постоянна стерилизация, проветряване и затваряне на тоалетния похлупак. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР