Коронавирусът COVID-19 е съществувал в различни страни, но е бил

...
Коронавирусът COVID-19 е съществувал в различни страни, но е бил
Коментари Харесай

COVID-19 се е активирал от състоянието на околната среда, смята учен

Коронавирусът COVID-19 е съществувал в разнообразни страни, само че е бил в положение на покой, преди да се засилва в Азия. Мнението е на старши помощник в Центъра за медицина, учреден на доказателства в Оксфорд, и гостуващ професор от университета в Нюкасъл Том Джеферсън, представен от " The Daily Telegraph ", написа ТАСС.
Според изказванието на учения пораждат от ден на ден доказателства от разнообразни страни, че вирусът е бил в по целия свят, преди да се появи в Азия. Испанските епидемиолози предходната седмица оповестиха, че вирусът на SARS-CoV-2, който е извършител на коронавирусна зараза, е открит в отпадъчните води на Барселона през март 2019 г . Т.е. 9 месеца преди да бъдат обявени първите случаи на болестта в китайския град Ухан. Друга теза пък твърди, че следи от ковид са открити в проби от отпадни води от италианските градове Милано и Торино през декември предходната година и в отпадните води от бразилския град Флорианополис през ноември 2019 година
" Възможно е да имаме работа със латентен вирус, който се е задействал от изискванията на околната среда “ , споделя Джеферсън. Той прави прилика с всеобщата пандемия на испанския гибелен грип от 1918 година до 1920 година, при който умират към 100 000 000 души. А съвсем всеки 3-ти гражданин на планетата е инфектиран. " В случая на разпространяването на испанския грип се случиха странни неща. През 1918 година към 30% от популацията на Западна Самоа умира от болестта, макар че те нямат контакт с външния свят ", споделя ученият. И прибавя, че обяснението за това евентуално е, че тези патогени не идват отникъде и не отиват на никое място. Те са постоянно тук и от време на време нещо ги задейства. Може би, плътността на популацията по света или изискванията на околната среда и това е, което би трябвало да учим ", сигурен е Джеферсън.
Той също по този начин има вяра, че вирусът може да се предава освен от човек на човек, а да вземем за пример, посредством връзка или кашлица, само че и посредством отпадни води.
Избухването на пандемията, породена от новата коронавирусна болест, беше записано в края на 2019 година в Централен Китай и се популяризира в множеството страни. На 11.03.20 година Световната здравна организация (СЗО) го призна за пандемия. От началото на пандемията повече от 11,2 милиона души са инфектирани с ковид в международен мащаб, към 530 000 са починали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР