Коронавирусът блокира световния и българския спорт, отменяйки редица спортни събития,

...
Коронавирусът блокира световния и българския спорт, отменяйки редица спортни събития,
Коментари Харесай

„Отложени надежди“ в „Темата на NOVA“

Коронавирусът блокира международния и българския спорт, отменяйки редица спортни събития, поради изключителните ограничения против разпространяването му. Безпрецедентно бяха отсрочени едни от най-големите спортни конгреси, измежду които Олимпийските игри и Европейското състезание по футбол . Как страните, треньорите и спортистите одобриха непредвидената смяна в спортния календар? Какви ще са следствията за международният спорт от пандемията и какви са хоризонтите за развиването му? Как ще продължи животът на хиляди спортисти по целия свят? Отговорите в неделя (29 март) в „ Темата на NOVA “ с създател Миляна Велева, шеф „ Новини и настоящи излъчвания “ в NOVA, дълготраен състезателен публицист и лекар по спортна публицистика, отразявал шест олимпиади в кариерата си.

Най-известното и с най-дълга история интернационално съревнование в света – Олимпийските игри – са отлагани единствено във време на война – през Първата и през Втората международна война, когато още веднъж хазаин е бил Япония. За първи път в модерната история на Олимпийски игри те са анулирани невиждано, поради разпространяващия се вирус COVID-19. Въпреки първичното решение на Япония те да бъдат извършени поради голямата инвестиция, Канада, Австралия и Съединените щати показаха страха си за здравето на спортистите, което докара до решението Олимпиадата да се състои идващото лято.
 спорт NOVA

Противоепидемичните ограничения не подминаха и Европейското състезание по футбол , което също е отсрочено за първи път в историята на шампионата. Пред сложното решение да стане „ Евро 2021 “ бе изправена европейската футболна асоциация УЕФА, която влезе в комплицирани договаряния с ФИФА. Най-големите футболни шампионати в Европа са спрени, стадионите останаха празни и не посрещнаха квалификационните мачове за Световното състезание, както и срещите от Шампионската лига и Лига Европа. Като част от огромното европейското футболно семейство бяха отсрочени и националните шампионати. Така срещите от Първенството на България по футбол останаха замразени, измежду които дълго чаканите мачове от Първа и Втора професионална лига.

Изпитанието COVID-19 отсрочи хиляди очаквания, които чакат своя състезателен момент. Календарът от спортни събития остана празен за почитателите, а спортистите се изправиха пред едни от най-сериозните провокации в професионалното си развиване. Как ще се оправи спортът с пандемията и какви са очакванията за бъдещето? – гледайте в „ Темата на NOVA “ в неделя (29 март).

Гледайте „ Отложени очаквания “ в „ Темата на NOVA “ тази неделя (29 март) незабавно след централната емисия новини
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР