Коронавирус ваксината, разработена от BioNTech и Pfizer, най-вероятно е ефективна

...
Коронавирус ваксината, разработена от BioNTech и Pfizer, най-вероятно е ефективна
Коментари Харесай

Ваксината на BioNTech/Pfizer спира новия британски щам на К-19

Коронавирус имунизацията, създадена от BioNTech и Pfizer, най-вероятно е ефикасна против бързо разпространяващия се вариант на ковид, който първо бе открит във Англия. Това демонстрират резултатите от лабораторни проучвания на двете компании, предават международните информационни организации.

Вариантът, прочут като B.1.1.7, има огромен брой разновидности, които будят паника, че може да заобиколят изгражданата от имунизациите отбрана. Но откриватели в централата на BioNTech в Майнц са открили, че новите разновидности са обезвредени от антитела в кръвта на 16 пациенти, които са получили от имунизацията на предходни клинични тествания. Половината от тях са на възраст над 55 година

Изследването към момента не е оповестено в вестник. Компаниите означават, че няма огромна биологична разлика при неутрализирането сред резултатите от лабораторните проби на новата разновидност и засечения вариант на ковид в Китай през януари 2020 година Но създателите подчертаха, че не престават да наблюдават за обилни промени в Sars-Cov-2.

Това е първият тест по рода си, извършен от огромен производител на ваксини, до момента в който фирмите бързат да ревизират дали имунизациите им работят против новия вариант.

По-рано този месец Pfizer и откриватели от Тексаския университет към този момент ревизираха една от многото притеснителни промени в новия вариант, който се появи във Англия и ЮАР. Moderna и Oxford/AstraZeneca оповестиха, че чакат имунизациите им да обезпечат отбрана против разновидността B.1.1.7.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР