Коронацията на крал Чарлз Трети ще бъде отбелязана с тридневни

...
Коронацията на крал Чарлз Трети ще бъде отбелязана с тридневни
Коментари Харесай

Коронясват крал Чарлз Трети с тридневни тържества, светлинно шоу и концерт

Коронацията на крал Чарлз Трети ще бъде маркирана с тридневни тържества и светлинно шоу. Предвиден е и концерт в замъка Уиндзор.

Церемонията ще се състои на 6 май. По случай събитието британците ще получат спомагателен почивен ден - 8 май.

" Техни Величества кралят и кралицата консорт се надяват уикендът на коронацията да стане мотив за всички да прекарат времето си със фамилиите и приятелите и да честват ", се споделя в известието на двореца, предава Българска телеграфна агенция.

Официалната гала по коронацията ще се организира в Уестминстърското абатство. След процесията кралят и кралицата консорт ще се появят на балкона в Бъкингамския замък, съпроводени от членове на кралското семейство.

В неделя, с изключение на планувания концерт на модерни реализатори в Уиндзор, ще има и голям брой тържества по улиците и парковете.

Освен на Англия, Чарлз е крал на 14 страни, измежду които Австралия, Канада, Ямайка, Нова Зеландия.

Засега не се прецизира дали принц Хари и брачната половинка му Меган ще участват. Дворецът към момента не е реагирал публично и на книгата на принца - автобиографията " Резервен ", в която по-малкият наследник на краля насочва обвинявания към кралското семейство, в това число към престолонаследника Уилям и кралицата консорт Камила.

74-годишният крал Чарлз автоматизирано стана крал след гибелта на майка си кралица Елизабет Втора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР