Коронацията на крал Чарлз III е била гледана средно от

...
Коронацията на крал Чарлз III е била гледана средно от
Коментари Харесай

`Пик от 20,5 млн. тв зрители на коронацията на Чарлз III на Острова

Коронацията на крал Чарлз III е била гледана приблизително от 18 милиона телевизионни фенове във Англия, демонстрират данни на групата Barb, представени от Би Би Си. Това е по-малко от следилите погребението на Елизабет II предходната есен и погребението на принцеса Даяна през 1997 година.

Коронацията бе излъчена онлайн по няколко английски телевизионни канала сред 11.00 и 13.00 часа по Гринуич в събота. Пикът е достигнал близо 20,5 милиона по средата на церемонията, когато е била поставена короната на главата на краля, само че другояче приблизително 18 милиона са следили събитието по 11 канала и служби, измежду които двата съществени канала на Би Би Си, Ай Ти Ви и Скай нюз. 

За съпоставяне, погребението на майката на краля – Елизабет II, е било следено приблизително от 26,5 милиона фенове. Милиони са следили по малкия екран коронацията на Елизабет II през 1953 година, само че защото няма сигурни данни е мъчно да бъде направено съпоставяне с церемонията в събота. Все отново въз основата на изследвания, правени през 1953 годинa от Би Би Си, може да се допусна, че към 20 милиона британци са станали очевидци на събитието.

Абсолютен рекордьор като телевизионна визита обаче си остава погребението на някогашната брачна половинка на краля – принцеса Даяна. 31 милиона фенове са го следили по Би Би Си и Ай Ти Ви през 1997 година.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР