Коронаскандалът около президента Румен Радев се разраства. ВВС гръмна, че

...
Коронаскандалът около президента Румен Радев се разраства. ВВС гръмна, че
Коментари Харесай

Скандалът расте. Дуда с К-19 след среща с Радев

Коронаскандалът към президента Румен Радев се разраства. Военновъздушни сили гръмна, че полският президент Анджей Дуда е с ковид след среща с българския си сътрудник Румен Радев в естонската столица Талин.

„ Дуда е дал позитивен тест за ковид. Въпреки че не е ясно по кое време господин Дуда се е заразил с вируса, той е участвал на събитие в Талин в понеделник, където се е срещнал с българския президент Румен Радев, който по-късно е влезнал в карантина ", отбелязва Военновъздушни сили.

Говорителят на полския президент също е инфектиран с ковид и заяви в Туитър, че се изолира в карантина. " Резултатът от теста е позитивен, президентът се усеща добре. В непрестанен контакт сме със здравните служби ", заяви представителят на Дуда Спихалски.

В петък 48-годишният Анджей Дуда посетил полева болница, която се построява на националния стадион в столицата Варшава. На фотосите той беше с маска при среща с служащите там, прецизира Военновъздушни сили. Президентът се срещнал и с 19-годишната тенис звезда Ига Швьонтек, спечелила шампионата „ Ролан Гарос ” тази година, и ѝ връчил Златен кръст за заслуги за спортни достижения.

  " Нито аз, нито членове на екипа ми имаме признаци на ковид. Редовно се тестваме. Ще излезем в карантина, както са разпоредбите ", написа тенисистката в Туитър. Дуда е измежду шепата международни водачи, които се заразиха с COVID-19, измежду които американският президент Доналд Тръмп и английският министър председател Борис Джонсън.

 Анджей Дуда взе участие дружно с Радев на срещата за самодейността " Три морета " в естонската столица. Българският президент бе заставен да прекъсне визитата си, откакто домакините разбрали, че в България е контактувал със инфектиран от коравирус - шефът на Военновъздушни сили ген. Димитър Петров. В делегацията на Радев бе журналистката от бТВ Габриела Наплатанова, чийто брачен партньор – бригаден военачалник Николай Русев, началник на „ Граф Игнатиево ” бе признат във ВМА с ковид. Той също е бил на събитието на Военно-въздушните сили дружно с Румен Радев и ген. Петров.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР