Коронапарти разгневи спешните медици: Това е гавра с труда ни,

...
Коронапарти разгневи спешните медици: Това е гавра с труда ни,
Коментари Харесай

Коронакупон в наша дискотека разгневи спешните медици: Това е гавра с труда ни

Коронапарти разгневи незабавните медици: Това е подигравка с труда ни, написаха те във Фейсбук профила на Националната асоциация на работещите в незабавната здравна помощ.
Поводът е фотография от дискотека " Дъ Фейс " Благоевград, на която се вижда човек със предпазен костюм, който е в центъра на купонясващи хора. Не излиза наяве по кое време е сниман фрагмента, нито кой е негов създател. 
Смущаващото в тази ситуация е, че с изключение на тематичното празненство по време на пандемия от ковид, в дискотеката е цялостно с хора, които явно не съблюдават всички противоепидемични ограничения.
Ето какво написаха медиците:
" Това е празненство в дискотека " Дъ Фейс " Благоевград, от последните дни.Танцьорите са облечени като медици и пръскат публиката.
Това е подигравка с труда на всички медици, които прекарваме по 12 часа облечени в защитни дрехи и рискуваме живота си с цел да лекуваме този народ в условия на пандемия.Затова се усещам длъжна да опиша на публиката, която след такива сбирки, може да ни стане пациенти, какво изживяваме в защитните си дрехи.
Какво е на всяко дежурство в Следствен отдел към окръжна прокуратура, четири месеца поред, да си с защитно облекло /маска, очила, щит, престилка и ръкавици/?
За разлика от вас не носим бижута и аксесоари, с цел да не нарушим целостта на защитното облекло;
Не употребяваме и мобилни устройства;
Скъсихме си косите и след 12 часа с шапки прическите ни са един път;
Ръцете ни са в рани и обриви от ръкавиците и дезинфектантите;
Лицата ни са с обриви от маските, с рани от ластиците им, от време на време ни прилошава от дефицита на въздух;
В края на всяко дежурство сме прегракнали от кряскане, тъй като от маската не се чува ясно какво говорим;
След всяко дежурство ни души от маските, от дезинфектантите, от нерви;
Очилата и щитовете се изпотяват, само че все пак би трябвало през тях да намираме венозни пътища, да катетризираме, аспирираме, разчитаме ЕКГ, проучвания, епикризи, да взимаме проби;
Не ядем и не пием, с цел да не се събличаме, без значение, че се потим като за международно и изпитваме нечовешка жадност и глад;
След като установим,че в незабавното някой от пациентите ни е подозрителен за КОВИД -19, се отваря пъкълът.4-5 дни живеем със страха дали ще се удостовери диагнозата. След като се удостовери чакаме дали ще ни удостоят с тестване по точковата система или не.После две седмици се следим за признаци.
Апропо от месеци не сме прегръщали и целували околните си, някои от нас бяха в карантина, някои от нас се разболяха, някои от нас починаха. Но сигурно оживелите ще ви посрещаме още месеци наред в тези скафандри, с цел да има кой да ви лекува в Спешното без да застрашаваме Живота ви! "

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР