Коронакризата ще донесе рекордна загуба от 84 милиарда долара за

...
Коронакризата ще донесе рекордна загуба от 84 милиарда долара за
Коментари Харесай

$84 000 000 000 загуба: Токава може да отчете авиоиндустрията през 2020-а

Коронакризата ще донесе рекордна загуба от 84 милиарда $ за авиоиндустрията в света за 2020-а, която ще остане известна като " най-лошата година в историята на авиацията ".

Това предвиждат от Международната асоциация по въздушен превоз (IATA), представени от Reuters.

Експертите чакат през 2021 година въздушният трафик при гражданските полети да запише 55% от рекордното дъно, достигнато през тази година вследствие на строгите ограничавания на пътуванията. Въпреки това той ще остане с 29% под предкризисното си ниво от 2019 година.

Въпреки че въдушният превоз последователно върви към възобновяване, както в Азия, по този начин и с по-бавни темпове в Европа и Северна Америка, фирмите в бранша броят огромните загуби за бизнеса си, който беше блокиран в продължение на седмици.

" От финансова позиция 2020 ще бъде най-лошата година в историята на авиацията ", показва генералният шеф на IATA Александър дьо Жюниак.

От асоциацията предвиждат спомагателен удар в размер на 15,8 милиарда $ за промишлеността и през 2021 година, с което общите загуби вследствие на пандемията биха достигнали към 100 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР