Коронакризата имаше само краткосрочен положителен ефект за пътната безопасност в

...
Коронакризата имаше само краткосрочен положителен ефект за пътната безопасност в
Коментари Харесай

Германия - катастрофите са същите на брой, както преди пандемията

Коронакризата имаше единствено кратковременен позитивен резултат за пътната сигурност в Германия, само че броят на произшествията през първата половина на 2022 година още веднъж се усили доста спрямо двата интервала от миналата година. Те се приближават до равнищата отпреди пандемията. Това е резултат от оценка на данните за пътнотранспортните катастрофи за януари - юни 2022 година от Федералната статистическа работа. Според предварителните резултати общо 1238 души са починали при пътнотранспортни катастрофи в Германия през първата половина на 2022 година, а 163 800 са били ранени.

„ Процентът на злополуките през 2020 година и 2021 година беше мощно повлиян от коронакризата. Исторически ниският брой на злополуките беше един от дребното позитивни странични резултати на пандемията. Публикуваните през днешния ден числа ясно демонстрират, че пандемията е имала единствено краткосрочно влияние върху % на злополуките в Германия и през последните 10 години няма доста понижаване на пътнотранспортните катастрофи “, споделя Марк-Филип Вашке, консултант по сигурност на придвижването, шофьорски книжки и валидност за шофиране в асоциацията TÜV - „ Сега е значимо да се подхващат устойчиви ограничения, с цел да се защитят по-слабите участници в придвижването, като пешеходци или велосипедисти “.

„ Разширяването на инфраструктура, която да предотвратява съществени конфликти, да вземем за пример посредством варианти за безвредно секване и непрекъснати велосипедни алеи, както в градските, по този начин и в селските региони, би трябвало да бъде поредно насърчавано. Опасните зони по селските пътища, като остри завои и дървета по пътищата, също би трябвало да бъдат обезвредени. "

В същото време би трябвало да се обърне по-голямо внимание на предотвратяването на катастрофи. Човешките неточности и неправилното държание са главните аргументи за пътнотранспортни катастрофи във Федералната република.

" Повече от 10 милиона души имат една или повече наказателни точки в регистъра на шофьорските качества. Около 35 000 водачи имат повече от пет точки. Рисковото шофиране заплашва сигурността на всички участници в придвижването ", споделя Вашке. Изискванията на асоциацията TÜV са за наложително присъединяване в семинари за шофьорска дееспособност за водачи с повече от пет точки. Шофирането под въздействието на алкохол и опиати също би трябвало да се предотвратява в по-голяма степен. Водачите сега би трябвало да ревизират правоспособността си за ръководство на МПС в границите на медико-психологичен обзор (МПУ) единствено при 1,6 промила алкохол в кръвта. Тази граница би трябвало да се смъкна до 1,1 промила, счита специалистът.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР