Корнелия Нинова заяви своята воля за явяване на нови избори

...
Корнелия Нинова заяви своята воля за явяване на нови избори
Коментари Харесай

Свиленски отрече, че Нинова готви мащабна смяна на хора в БСП в своя полза

Корнелия Нинова съобщи своята воля за явяване на нови избори в Българска социалистическа партия и искане на нов заем за доверие. Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и ръководител на щаба за евроизборите на Столетницата Георги Свиленски.
На въпрос може ли по места нещата с организационната конструкция на Българска социалистическа партия по този начин да се трансформират, че Нинова да си подсигурява нова победа, Свиленски увери, че това не е по този начин и всичко си зависи от локалните общински и регионални структури – дали да си сменят управлението или не, в случай че са недоволни от съответните резултати на евроизборите. Нека всеки един член на Българска социалистическа партия има право да гласоподава за нов ръководител, сподели още той пред bTV.
Свиленски категорично посочи, че Нинова още не е подала оставка, както сподели и тя самата през вчерашния ден (27 май). Докато още няма направени правила за новия избор за ръководител, Нинова си остава лидер на алените, повтори депутатът.
Партията сподели на тези избори, че е мобилизирана, продължи с жизнен звук Свиленски, който благодари на ядрото на Българска социалистическа партия, че е излязло да гласоподава. Той отхвърли и, че по време на акцията имало знаци какъв неуспех ще има за Българска социалистическа партия и какъв брой ще е ниска изборната интензивност. Свиленски уточни и, че имало секции с 85% изборна интензивност, а от тази интензивност 95% била в посока една партия, с което загатна, че това е очевиден знак за платен избор, само че не даде съответни образци, а сподели само, че Българска социалистическа партия продължава с анализите си.
Попитан дали е било неточност отношението към Сергей Станишев, Свиленски отново употребява думата " демократична " за Българска социалистическа партия и организацията ѝ и че било обикновено да има разнообразни отзиви и позиции. " Като създадем разбора, поканете ме и ще ви кажа неточност ли е било или не ", добави аленият народен представител. И посочи, че не му се вярвало да има боричкания и по места да има акции " за или срещу Корнелия Нинова ", " за или срещу Сергей Станишев ".
Свиленски смята и, че анализаторите, говорещи за нападателната акция на Българска социалистическа партия срещу ГЕРБ, в действителност водят акция против Българска социалистическа партия. " Ние с Борисов равностойни ли сме – той в служебната " Тойота " или аз, ходещ по улиците ”, възмути се аленият народен представител, който е безапелационен, че Борисов се е възползвал от държавни запаси. " Това ли е работата на министър-председателя – да вози Нанков ", попита националният представител.
" Учудващо е, че още 5% от през вчерашния ден от 12 часа на обяд не са преброени. А при тези дребни разлики – Българска социалистическа партия изостава с 6-6,5%. Може да се окаже, че тази разлика е още по-малка. На фона на това, че Българска социалистическа партия е единствената партия, която подвигна резултата от предходните избори ". Това съобщи в предаването " Здравей, България " Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР