Корнелия Нинова спекулира - няма тайни преговори за мигрантите. Това

...
Корнелия Нинова спекулира - няма тайни преговори за мигрантите. Това
Коментари Харесай

ГЕРБ отсече: Нинова спекулира - няма тайни преговори за мигрантите

Корнелия Нинова спекулира - няма секрети договаряния за мигрантите. Това разяснява вътрешният министър Валентин Радев по време на ексклузивен брифинг в централата на партия ГЕРБ.

Поводът за недоволството му е изявлението по-рано през днешния ден на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която съобщи, че за министър-председателя Бойко Борисов мигрантите са средство за възстановяване на демографията ни.

" Това е нечиста сделка от страна на Нинова и по тази причина давам отговор ", възмути се Радев.

Той изрази възмущението си от думите на Нинова за водени секрети диалози по въпроса с мигрантите. Припомняме, през днешния ден в Брюксел се организира незабавна минисреща на върха на Европейски Съюз по въпроса с мигрантите. В петък Борисов отиде в Народното събрание, с цел да обясни защо ще упорства страната ни.

" Какви секрети диалози им се привиждат ", учуди се Радев и засяга неведнъж заявяваната позиция на България за връщане на икономическите мигранти в страните по генезис и предоставяне на леговище само на бягащите от война.

" Какво вършим, в случай че влязат у нас толкоз доста, колкото има в прилежаща Гърция - 50 хиляди мигранти? Това ще ни срине обществената система. Затова ГЕРБ е основал правила. Затова има Постановление 208 - тази разпоредба. Къде имат забележка по тази политика?

Ние стотинка няма да вземем против мигранти в България. Защо те се пробват отново да внушават тези неща, които внушаваха по време на служебното държавно управление ", запита още Радев.

" Ние не сме зверове тук ", изригна Радев по отношение на настаняването на бягащите от война и опцията те да получават обществена и здравна грижа.

Относно признатите у нас мигранти, които се нуждаят от протекция и леговище, стана ясно, че до момента сме приели 200 души от Италия и 50 от Гърция. " В Гърция има 50 000 - у нас безусловно няма такива ", разяснява Радев.

Наредбата - въпросното Постановление 208, планува какво вършат кметовете на обитаеми места, където се одобряват бежанци.

" Ще им предоставяте здравни, обществени грижи - но естествено! Те животни ли са - тя благосклонност няма ли към тях. Това са разпоредбите ", възмути се още вътрешният министър във връзка изявлението на Нинова.

Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов добави, че в днешните изказвания на ръководителя на Българска социалистическа партия нямало нищо истинно. Той напомни по какъв начин бе анулирано Постановление 208 от служебния кабинет и цялостното название на постановлението: " За приемане на разпоредба за изискванията и реда за подписване и съставяне, преустановяване на съглашение за интеграция на бежанци с предоставена интернационална протекция ".

Кирилов посочи, че става въпрос за бежанците, а не за икономическите имигранти.

Той подсети на левицата, че все още бежанските лагери в България са празни и посочи, че това е резултат от политиката, която води държавното управление на ГЕРБ. Кирилов заподозря злоба и ревнивост от страна на опозицията за това, че се оправят добре.

Министерство на вътрешните работи шефът осведоми водача на Българска социалистическа партия, че към този момент са усвоени 75% от средствата, които бяха отпуснати в размер на 160 млн. евро за оградата с Турция.

По думите му, ГЕРБ създавали правила, а Българска социалистическа партия ги рушали и заподозря като претекст за изявленията им някаква форма на злоба.

Вътрешният министър засегна и тематиката за битовата престъпност, откакто тя бе коментирана от водача на Българска социалистическа партия. В изявлението ѝ Министерство на вътрешните работи би трябвало да назначи 6 000 служители на реда във всички дребни обитаеми места.

" Няма такова нещо. За никакви 6 000 служители на реда не сме говорили ", съобщи Радев. Като мотив той напомни заложено в управническата стратегия, като цитира буквално - полицейско наличие във всяко обитаемо място. Териториално преразпределение на кадровия запас за увеличение на униформения полицейски състав в дребни и приблизително огромни обитаеми места посредством назначение на най-малко 1000 униформени чиновници на полицията и жандармерията.

" Ние сме назначили 1 700. От тях са напуснали към 600, т. е. отново сме над 1000 и сега с полицейски пълномощия. Там са основани 630 по места - мобилни групи. Това е другото, което сме създали. 3000 инспекциите, които са направени. Получили сме 430 сигнала за закононарушения. Тази система работи ", увери Радев.

Той разяснява и изказванието, че Министерство на вътрешните работи и въобще ГЕРБ се отдръпва от сигурността. " Как може да го каже човек, който е участвал в политиката. ГЕРБ като идва поставя правила. Ние сме тези, които създадохме четирите закона за всички служби ", разяснява вътрешният министър.

" Ние сътворяваме единствено правила - и това би трябвало да го знаете ", настоя Радев.

Относно вота на съмнение по тематиката сигурност и идният спор във вторник, Радев съобщи, че единственият резултат, който чака, е, че по време на вота ще имат опция да кажат истината. " Това е най-голямата изгода за мен персонално - да се чуе истината ", безапелационен бе Радев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР