Корнелия Нинова се отказа от намерението да подава оставка от

...
Корнелия Нинова се отказа от намерението да подава оставка от
Коментари Харесай

Корнелия Нинова не подаде оставка

Корнелия Нинова се отхвърли от желанието да подава оставка от председателския пост на Българска социалистическа партия. Тя остава отпред на партията. Това стана ясно на днешното съвещание на 49 конгрес на Българска социалистическа партия, който заседава в зала 1 на НДК. След загубата на европейските избори, пред Националния съвет на Българска социалистическа партия Нинова съобщи, че ще подаде оставка, а през днешния ден Конгресът трябваше да я удостовери.

Пред най-висшия конгрес на партията, Корнелия Нинова показа, че с решението си да подаде оставка е отворила " кутията на Пандора " и вместо да се стигне до директен и либерален избор на ръководител, партията е била изправена пред рецесия с неразбираем излаз.

Корнелия Нинова счита, че цялото внимание на партията в този момент би трябвало да бъде ориентирано към идния локален избор.

Още при започване на съвещанието, когато се приемаше дневния ред на Конгреса, от редица локални структури приканиха Корнелия Нинова да отдръпна оставката си.

Даваме цялостния си избор на доверие, другарко Нинова, към теб, и те молим да оцениш напразни ли бяха няколко години труд и енергична работа. Че ни изведе като един мощен локомотив, че ни вдъхна вяра.
Преди да се стигне до гласоподаване на другите оферти, Нинова се изправи пред конгреса и разгласи:

Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Днес трябваше да внеса публично уставно, юридически и документално до конгреса, до вас, които сте ме избрали по остарелия правилник, предпочитание за предварително преустановяване на пълномощията, както и да потвърдя политическата си декларация за оставка пред националния съвет. Скъпи другарки и приятели, не го върша.Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Другари, които тези дни се събирате по заведения за хранене и кафенета, бизнес офиси, и се сговаряхте, карахте, по какъв начин да разделите наследството след Корнелия Нинова, да ви кажа - още не съм умряла и наследството не е намерено. На тези предприемачи, които извън се пробват да се бъркат в партийните работи, желая да кажа от тук наиграхте се последната една седмица, затворете си портфейлите.
Нинова увери, че е наясно какво ще ѝ коства това решение. Обясни, че е била пред избор сред два разновидността - оставка непременно и опазване на персоналното ѝ достолепие, само че е видяла, че това ще аргументи безпорядък в партията. Предпочела е вторият вид.

Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Поемам имиджови вреди върху себе си, което се отразява на моя персонален престиж, само че защищавам партията от безпорядък, борби за преодоляването ѝ с нечисти цели, загуба на поддръжка, срив в доверието и загуба на локални избори. Пред избора егото ми или бъдещето на тези хора, и на Българска социалистическа партия, и на страната предпочитам второто.
Нинова приключи изявлението си с апела към хората да се отърсят от напрежението и да стягат редиците за локалните избори.

Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: И не просто, с цел да имаме постове, а с цел да имаме лостове дружно да променим България.
Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи, че приема бурните овации като избор на доверие. Красимир Янков от съпротива отвърна, че не е сюрпризиран от решението на Нинова.

Красимир Янков - Всички са наясно, че ръкоплясканията в залата не демонстрират поддръжка на това, което направи Корнелия Нинова.
Гласуването на точката за отпадне оставката ѝ сподели, че Нинова има мощна поддръжка от Конгреса - 535 от делегатите гласоподаваха " за ", 27 " срещу ", а 11 се въздържаха. Лидерът на ПЕС Сергей Станишев разяснява, че оставката е персонален акт. За него по-важното е да се направи сериозен разбор на аргументите довели до загуба на изборите.

Сергей Станишев - ръководител на ПЕС: Всички организационни дейности би трябвало да минават на база на това дали виждаме действителна оценка на обстановката и воля за някаква смяна, която да докара до увеличение на доверието на жителите към Българска социалистическа партия.
Мнозинството делегати се вслуша в апела на Корнелия Нинова и отхвърли предлагането за промени в Устава на партията.

Делегатите на конгреса взеха решение също да възложат на Националния съвет на партията до края на юли да приготви платформа за идния избор за локална власт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР