Корнелия Нинова С ветото върху антикорупционния закон президентът Румен Радев

...
Корнелия Нинова С ветото върху антикорупционния закон президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: С ветото президентът дава златен шанс на управляващите


Корнелия Нинова

С ветото върху антикорупционния закон президентът Румен Радев дава златен късмет на държавното управление на Бойко Борисов и болшинството в Народното събрание да надделее здравият разсъдък и същинското предпочитание за битка с корупцията. Това счита водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

В понеделник в обществената мрежа Facebook тя показва мнение, че европредседателството стартира с тежки оценки за България поради корупцията, само че че още не е късно за ограничения.

Според водача на Българска социалистическа партия поддръжката на ветото на президента е единствено първа стъпка към решение на казуса. Втората била да се чуят причините на Българска социалистическа партия при вота на съмнение поради корупцията, който следва да бъде импортиран.

" Корупцията в България е ендемична. Корупцията е на всички места ", написа Нинова и се базира на отрицателния разбор на френския " Журнал дю диманш ". Тя цитира оценката на изданието, че признатият антикорупционен закон " напряко може да ви разсмее ".

Нинова загатва и излязли в последните дни на остарялата година публикации в английския вестник " Гардиън " и немския " Ди цайт ", които по думите й дефинират България като най-корумпираната страна, която поема председателството на Европейски Съюз. Според лидерката на социалистите корупцията у нас към момента стряска Брюксел.

" Този път оценките не са от " неприятната " Българска социалистическа партия, която желае да ни изложи пред Европа. Те са от сърцето на Европа, от най-големите в Европейски Съюз - Германия, Франция, Англия. Защо мълчите, господин Борисов? Вие имате голямо въздействие в европейските столици. Отговорете на тези обвинявания към страната ни! Сигурно няма да го извършите и повода е разказана в " Ди цайт " - " корумпирани, само че послушни ", написа Нинова.

Тя още веднъж повтаря тезата, че корупцията е основата на крещящата беднотия и неправда, а от българската стопанска система, българските фамилии и семейства се крадат 10 милиарда лв. годишно.

" Не се ли оправим с корупцията, не можем да решим нито един от другите проблеми - беднотия, опазване на здравето, обучение, демография. Или всички осъзнаваме това и променяме нещата, или държавното управление на Борисов ще ни тегли все по-надолу ", счита Нинова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР