Корнелия Нинова разкри в студиото на сутрешния блок на БТВ

...
Корнелия Нинова разкри в студиото на сутрешния блок на БТВ
Коментари Харесай

Корнелия Нинова посочи двете причини, заради които оттегли оставката си

Корнелия Нинова разкри в студиото на утринния блок на БТВ двете съществени аргументи, заради които  си е отдръпнала оставката като водач на Българска социалистическа партия.

``
реклама

" Когато я подадох смятах това за морално и почтено - ръководителят и водачът да поеме отговорност за резултатите от изборите. И тъй като в Българска социалистическа партия от години имаме остри разногласия, дадох излаз тези разногласия да се решат по най-дория метод. Да стартираме по-късно да работим дружно. Какво ме накара да постъпя по този начин през вчерашния ден? Събитията след оставката - моята неточност е, че не реших вярно следствията. Подходих както постоянно кардинално - отиваме на съревнование и дано по-добрият да завоюва. Нищо сходно не се случи.

Първата причина е, че стартира търговията за Българска социалистическа партия, започнаха лобита, групи, предприемачи, да се събират, да вършат проекти, да си излъчват претендент, който да е комфортен, потеглиха по структурите, започнаха да демотивират хора, да ги натискат. Това ме тормози доста. Виждах просто с дни по какъв начин всичко, което правихме последните ти години, се разсипва, стартират процеси на експанзия. Не съм го подозирала преди този момент в такива размери.

Втората причина е реакцията на членовете на партияха и симпатизантите. След оставката ми моите усещания бяха, че една седмица партията беше в ступор. Председателят подава оставка, опозицията излиза по всички медии и ме громи, което нашата партия доста не утвърждава. Беше едно безмълвие и ступор. В момента, в който потеглиха ползите по структурите в Българска социалистическа партия, този ступор прерастна в яд. Започнаха заявления, решения на регионалните препоръки. Най-притеснителното, което не съм споделяла, с цел да не сътворявам напрежение, беше, че започнаха членове и цели структури да показват предпочитание да напущат и да връщат партийни книжки. Не съм ги броила.

Дадох си сметка, че това, което сме градили с години, ще се разпадне. Дадох си сметка, че моята оставка ще даде спад в поддръжката към Българска социалистическа партия. А предстоят локални избори и ще отидем на тези избори разрушени. Това ме накара да се върна ", сподели Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР