Корнелия Нинова разкри по бТВ пазарлък от страна на Кирил

...
Корнелия Нинова разкри по бТВ пазарлък от страна на Кирил
Коментари Харесай

Нинова: Кирил Петков ми каза - оттеглете хартиената бюлетина и ще подкрепим Вигенин за председател на НС

Корнелия Нинова разкри по бТВ пазарлък от страна на Кирил Петков по тематиката с хартиените бюлетини. Българска социалистическа партия прокараха концепцията за връщане на хартията във вота като чака поддръжка на Движение за права и свободи, ГЕРБ и БВ.

Темата обаче е станала мотив Кирил Петков от Политическа партия да предложи договорка - влетял на председателски съвет и декларирал: „ Оттеглете си измененията в Избирателния кодекс и тогава ще подкрепим Кристиан Вигенин за първия пост в Народно събрание ”.

„ Когато предложихме хартиените бюлетини, реакцията беше напряко истерична. Буди подозрение. Това ли е най-страшното - хартиеното гласоподаване. Навсякъде се шушука, че машините може да трансформират вота. Къде е инспекцията на машините, които изписаха „ Дневникът е фалшифициран ”? Ние единствено за няколко знаем. Може да е имало и други. Машинното гласоподаване лимитира конституционното право. Ние желаеме хората да имат избор, по тази причина предлагаме смесено гласоподаване ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова бе безапелационна, че е предложила Вежди Рашидов за ръководител на Народно събрание от името на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ Български напредък ”, с цел да се отпуши парламентарния блокаж.

„ Постъпихме държавнически. Това не е коалиция за ръководство, ние няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи или „ Възраждане ”, удостовери тя. „ Вече да спрат с страстите и оценките, тъй като бяхме на път да катастрофираме всички ”, безапелационна беше тя. 

„ Българска социалистическа партия е обвързвана с „ Продължаваме промяната “ и Демократична България в битката с корупцията и промяната в правосъдната система.

Няма обаче да поддържа експорт на оръжия за Украйна, въпреки че най-вероятно ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България ще гласоподават да изпратим оръжие в Украйна ”.

Тя чака за бюджета и за Плана за възобновяване и резистентност да има по-голямо болшинство в Народното събрание.

Нинова съзря странни дейности от страна на Бойко Борисов в последните няколко дни. „ Борисов последните дни прави някакви странни неща. Имаше контактна група за държавно управление, в този момент предлага такава и за бюджет. Имам възприятието, че някой съзнателно ни саботира, с цел да не тръгне този парламент ”.  Тя дефинира още " Български напредък " на Стефан Янев като многофункционални и неопределени в Народното събрание. По отношение на работата на Българска социалистическа партия с президента Румен Радев, Нинова означи, че служебните министри на президента не би трябвало да се месят в работата на парламентарната група на социалистите.

„ В партийния и политическия живот също би трябвало да има някакви правила и морал ”, уточни Нинова като даде образец да не се купуват изтребители в този момент. „ Тези социалисти в кабинета какви са - съставляват себе си или партията ”, недоумява Нинова, като ги прикани, в случай че желаят да отидат на „ Позитано ” 20 и да изложат възгледите си за партията, щели да бъдат изслушани.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР