Корнелия Нинова публикува във Фейсбук снимка от разговори с Кирил

...
Корнелия Нинова публикува във Фейсбук снимка от разговори с Кирил
Коментари Харесай

Нинова преговаря за кабинет, докато я чакат да си тръгне

Корнелия Нинова разгласява във Facebook фотография от диалози с Кирил Петков по въпрсите за сформиране на държавно управление, въопреки че легитимността на присъединяване й в сходни срещи е сложена под въпрос от редица нейни съпартийци.

Веднага след тежката изборна загуба ръководителят на Българска социалистическа партия разгласи, че подава оставка, само че ще продължи да ръководи. В отговор редица анализатори, както и емблематични лица от левицата, показаха безапелационна позиция, че присъединяване на Нинова в договарянията може да ги провали.

На срещата през днешния ден ръководителят на Българска социалистическа партия в оставка и водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков са разискали последващи стъпки за договаряния.

" На 23 ноември стартират срещите на експертните групи за разработване на стратегия. В тях ще вземат участие по трима души от всяка страна. Групите са 18 на брой: Енергетика, Икономика, Транспорт, Правосъдие, Здравеопазване, Образование, Електронно държавно управление, Земеделие, Вътрешна сигурност, Екология, Регионално развиване, Култура, Труд и Социални грижи, Туризъм, Национална сигурност, Спорт, Финанси, Международни връзки ", прецизира водачът на Българска социалистическа партия в оставка.

" Вярвам, че ще поставим старания да има постоянно държавно управление и работещ парламент ", завърша постът на Нинова.



Във вторник " Продължаваме промяната " стартира договаряния за сформиране на кабинет с Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България и разгласи, че са обсъждали процесът, по който обединенията да влязат в договаряния.

" Всяка една от политическите сили ще даде своите най-хубави експерти по политиките, те ще бъдат разисквани на взаимни срещи сред всички участници, а не на обособени. Целта е най-после да излезем с обща управническа стратегия ", изясни Петков.

" Ще стигнем до последна стратегия, която ясно ще разписва освен програмата, само че и датите, в които да се случи, обясни механизма съпредседателят на Политическа партия. По този метод имаме вяра, че за пръв път ще има едно в действителност доста градивно съдружно съглашение ", уверен е той.

Всички са съгласни процесът да протече по този метод.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР