“Корнелия Нинова, председателстваща БСП 4 години, постоянно нарушаваща Устава на

...
“Корнелия Нинова, председателстваща БСП 4 години, постоянно нарушаваща Устава на
Коментари Харесай

Гергов: В незаконна процедура за председател на БСП не участвам

“Корнелия Нинова, председателстваща Българска социалистическа партия 4 години, непрекъснато нарушаваща Устава на партията, се пробва през днешния ден, още веднъж в нарушаване, да присвои Българска социалистическа партия с втори председателски мандат” - това декларира членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия Георги Гергов във връзка обявеното от Нинова, че по Устав има персонално право да назначи Владимир Москов, заместник-председател на Българска социалистическа партия и кмет на Гоце Делчев ", оповестяват от пресцентъра на Българска социалистическа партия - Пловдив.

“Аз съм законно определен за ръководител на Областната и Градската организации на БСП-Пловдив. Незаконна е процедурата за избор на ръководител на Българска социалистическа партия, която Нинова, в собствен интерес, прокарва в прорез с висшите пълномощия на Народно събрание на Българска социалистическа партия ", споделя Гергов.

Председателят на пловдивската партийна организация обаче евентуално не е наблюдавал деликатно конференцията на Нинова през днешния ден.
Тя категорично акцентира, че не засяга Устава, а Правилата за избор претендентите за ръководител ", съгласно които, " когато са сегашни ръководители на Национален съвет, на регионални, общински и градски съвет, за времето на предизборната акция дават своите пълномощия на заместник-председател на съответния орган ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР