Корнелия Нинова получи мандат от Националния съвет да преговаря за

...
Корнелия Нинова получи мандат от Националния съвет да преговаря за
Коментари Харесай

Нинова получи мандат от пленума да организира лидерска среща за мандата

Корнелия Нинова получи мандат от Националния съвет да договаря за държавно управление с третия мандат.

Пленумът поддържа желанието й да провежда лидерска среща с всички парламентарни партии, с цел да решат какво ще вършат с мандата, научи Dir.bg от участници в съвещанието. 

Соцлидерката е подчертала, че името на премиера, който вероятно Българска социалистическа партия ще номинира, ще бъде последният въпрос, който ще се подложи на разискване.

Нинова съобщила още на пленума, че още през днешния ден изпраща поканите до политическите водачи на останалите обединения в Народно събрание.

Преди съвещанието в " Позитано " 20 прозвучаха рецензии към Нинова от вътрешнопартийната съпротива, че председателката на Българска социалистическа партия употребява за пиар мандата, получен от президента.

" Този мандат не е за сформиране на държавно управление, този мандат е чисто за вътрешнопартийна приложимост, с който госпожа Нинова би трябвало да стабилизира разтърсените си позиции преди конгреса ", разяснява Кирил Добрев, който соцръководството се опита да изключи от партията, само че съдът го възвърне.

" Или в случай че би трябвало да разясня всичко в подтекста на днешните вести, ще кажа: " Нинова отново желае мандата, с цел да направи отново държавно управление, което държавно управление отново няма да изнася оръжие за Украйна ", сподели още Добрев.

 Снимка: БТА

Според другия изключен от Нинова и след това възобновен от съда - Калоян Паргов, въпреки всичко би трябвало да бъдат положени старания за сформиране на държавно управление, без значение, че възможностите тези старания да се увенчаят с триумф не са огромни. Той предвижда предварителни избори през март или април, с което показва, че също няма особена увереност за сполучлив мандат.

 Снимка: БТА

Наследникът му отпред на столичната организация на социалистите - Иван Таков, разяснява: " Нека първо да чуем какво управлението на партията ще ни предложи, само че, в случай че няма вид мандатът да се извърши, би трябвало да се върне ".

Според Таков това предложение за среща с всички ръководители на парламентарно показани партии е рационално, с цел да е ясно през цялото време има ли късмет или няма късмет.

В момента Националният съвет разисква тематиките на идния конгрес на 11 и 12 февруари. Върви полемика по програмата на форума, както и по измененията в устава, които управлението предлага.

Една от тях е отпадането на условието народен представител да не може да съвместява два поста - да бъде по едно и също време и в Народното събрание, и да е ръководител на партийна организация.

Досега сливането на постове беше неразрешено от партийния правилник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР