Корнелия Нинова отново скочи срещу управляващите от парламентарната трибуна. Този

...
Корнелия Нинова отново скочи срещу управляващите от парламентарната трибуна. Този
Коментари Харесай

Нинова скочи на Борисов в защита на Радев

Корнелия Нинова още веднъж скочи против ръководещите от парламентарната естрада. Този път в отбрана на Румен Радев. "Спрете войната с президента, нямате отсреща Росен Плевнелиев”, сподели водачът на Българска социалистическа партия във връзка разглеждането на законопроекта на ГЕРБ за защитата и въоръжените сили. Тя дефинира квалифицираните промени като офанзива против президента. "Законопроектът е вмешателство в пълномощията на президента, жестоко нарушаване на разделянето на управляващите - кух закон, който не поражда правни последствия, само че е размахване на пръст към президентската институция ", разяснява още Нинова. Която добави, че законопроектът даже заобикалял Конституцията и я нарушава.

"В него се споделя, че президентът може да издаде акт за почитане с висши офицерски звания едвам след наложително чуване на претендентите в комисията по защита в Народното събрание. Казвам, че този закон е кух, тъй като в самите претекстове сте записали, че той няма да повлиява на решенията на Министерски съвет и президента. Тогава за какво го вършиме? ", обърна се тя към вносителите. "Как става по този начин - няма да има правни последствия, само че одобряваме специфичен закон за това. Още малко и от ГЕРБ несъмнено ще предложат сходно нещо и за посланиците и дипломатите ", сподели водачът на левицата, представена от БГНЕС.

Нинова бе безапелационна, че Българска социалистическа партия няма да поддържа законопроекта. Тя особено се обърна към премиера Борисов с думите: "Спрете с тази война с президента Радев! Спрете с всеки собствен акт да разпалвате опълчване сред институциите, тъй като това е нездравословно за държавността. Освен това, нямате отсреща си господин Плевнелиев ", сподели Нинова. "Не се опитвайте да опитомявате президента Радев, няма да стане, ще се неуспехите в това. Проваляйки се в тази персонална борба, ще съсипете страната и държавността ", продължи тя. И даде обещание, че в случай че се одобри този текст, нейните депутати ще го внесат в Конституционния съд. Според Нинова чеп сред Борисов и Цветанов няма, тъй като те работят дружно.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР