Корнелия Нинова отказа да води делегацията в Лисабон на конгреса

...
Корнелия Нинова отказа да води делегацията в Лисабон на конгреса
Коментари Харесай

Корнелия Нинова лиши Станишев от гласа си на конгреса на ПЕС в Лисабон

Корнелия Нинова отхвърли да води делегацията в Лисабон на конгреса на Партията на Европейските социалисти, научи екипът на bTV при идването в Лисабон.

Утре на конгреса ще се гласоподава кандидатурата на Сергей Станишев за президент на европейските социалисти. Той е единствен претендент. Опонентите му се отхвърлиха още по време на предварителната номинация. Формално претекстът е, че в една от резолюциите се предлага гласуването на Истанбулската спогодба.

Нинова трябваше да води делегация от 10 социалисти, измежду които Кирил Добрев и Деница Златева.

„ Той е и единствен претендент, тъй че ще бъде избран отново. Желая му триумф и здраве, тъй като го чакат тежки борби следващата година на европейските избори “, разяснява Нинова.

Лидерът на българските социалисти уточни, че Българска социалистическа партия са срещу утвърждението на Истанбулската спогодба.

„ Конгресът ще одобри резолюция за тъждество сред половете, в която се приканва всички държави-членки да ратифицират Истанбулската спогодба и да я приложат в националното си законодателство като „ единствен метод за отбрана на дами от принуждение. Не одобряваме това. Изпратила съм писменото си несъгласие, то към този момент е подадено в конгреса. Нашата делегация няма да поддържа тази резолюция с гласовете си “, добави Нинова.

Делегацията ще бъде водена от зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР