Корнелия Нинова и ръководството на БСП удържаха победа над вътрешната

...
Корнелия Нинова и ръководството на БСП удържаха победа над вътрешната
Коментари Харесай

Нинова пак победи вътрешната опозиция, но не и кризата в БСП

Корнелия Нинова и управлението на Българска социалистическа партия удържаха победа над вътрешната съпротива и на настоящия партиен пленум, отдаден на резултата от локалните избори, само че борбата сред двата лагера не стихва, както и настояванията за оставка на водача.

Националният съвет на Българска социалистическа партия одобри с огромно болшинство отчета на зам.-председателя и началник на аления избирателен щаб Николай Добрев, съгласно който за първи път от 1995 година се поставя завършек на наклонността Българска социалистическа партия да получава по-ниски резултати на локални избори спрямо всеки предишен избор. Отчетът му е подсилен с 86 гласа " за " против 20 " срещу ".

Освен всичко друго, в отчета си Добрев показва " симбиозата " сред ГЕРБ и Движение за права и свободи при дословното разпределение на дребните и междинните общини, която съгласно него скоро ще обезсмисли локалните избори.

" Входът на Българска социалистическа партия за локалната власт е през регионалните градове ", е отбелязал още Кирил Добрев пред Националния съвет на партията. С доза подигравка той благодари и на всички свои съпартийци, които нямаха самообладание тази акция да свърши, с цел да стартират новата - вътрешнопартийната ".

Както стана процедура в последните години, и този конгрес на левицата е спешен, защото вътрешната съпротива желае оставката на водача Корнелия Нинова, а тя консолидира поддръжниците си, с цел да остане на поста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР