Корнелия Нинова да освободи поста председател на парламентаранта група -

...
Корнелия Нинова да освободи поста председател на парламентаранта група -
Коментари Харесай

Соцдепутати поискаха Нинова да освободи председателския пост на групата

Корнелия Нинова да освободи поста ръководител на парламентаранта група - това са поискали соцдепутати на утринното съвещание на ПГ.

То предшестваше пленарното съвещание, което се провали поради липса на кворум.

Аргументът за настояването е бил стартиралата предизборна акция, поради която Нинова към този момент се отдръпна от лидерския пост и остави за заместител зам.-председателя на Българска социалистическа партия Владимир Москов. Така тя няма да е отпред на Българска социалистическа партия от 12 август до 12 септември, когато е гласуването на вътрешните избори в партията за водач.

Нинова обаче отказала да замрази и председателския пост отпред на парламентарната група , описаха участници в съвещанието.

Тя се стимулирала, че такова условие в изборните правила за вътрешнопартийния избор в Българска социалистическа партия няма.

Междувременно, наред с ръководещите от ГЕРБ и Оперативна програма, както и с отсъстващите национални избраници от ВОЛЯ, над 20 червени депутати също не пристигнаха в пленарната зала, с цел да обезпечат кворума за изключителното пленарно съвещание, поискано от Българска социалистическа партия за актуализация на бюджета. Извинението за отсъстващите беше, че са в болнични или се намират отвън страната.

Нинова обаче упрекна болшинството за неналичието на кворум и си го изясни със боязън от тяхна страна.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР