Корнелия Нинова да обяви имената на бизнесмените, които са искали

...
Корнелия Нинова да обяви имената на бизнесмените, които са искали
Коментари Харесай

Нинова да обяви кой е искал да купи БСП, призова Красимир Янков

Корнелия Нинова да разгласи имената на предприемачите, които са желали да купят Българска социалистическа партия, изиска през днешния ден по Би Ти Ви Красимир Янков, който е измежду опозиционерите в партия. Той посочи, че е неприемливо да има такива опити, само че няма по какъв начин да им се противодейства, в случай че няма конкретика.

Янков разяснява извършеният през уикенда ексклузивен Конгрес на Българска социалистическа партия, който трябваше да приема оставката на Нинова и да стартира процедура за избор на нов водач на левицата. След като Корнелия Нинова отдръпна оставката си обаче той се оказа непотребен. Оставката бе декларирана на съвещание на Националния съвет на " Позитано " 20 след загуба на европейските избори,

Според Янков, с отдръпването на оставката на Корнелия Нинова последният конгрес на Българска социалистическа партия се е оказал непотребен, като стои и въпросът кой ще заплати сметката за него. Той не скри, че е обезпокоен, че Българска социалистическа партия няма пари и няколко месеца преди локалните избори разполага единствено с 400 хиляди лв..

" Притеснително е, че едни 8 - 9 млн. лв. са изхарчени за 4-5 месеца ", сподели още Янков. Той напомни, че преди 3 години е бил измежду подкрепящите Корнелия Нинова, само че заемът и на доверие е към този момент изчерпен. Янков напомни, че след сполучливият ход с издигането на Румен Радев за президент Българска социалистическа партия има единствено загуби на всички последващи избори.

Зарков: Нинова откри своята прелигитимация

В същото време пред " Нова телевизия " ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков сподели, че е щяло да бъде демонстрация напук, в случай че Корнелия Нинова е поддържала оставката си, откакто е станало ясно, " че партията я поддържа ". " Корнелия Нинова откри своята прелигитимация на съвещанието на Конгреса на Българска социалистическа партия ", акцентира той.

 Крум Зарков
© Анелия Николова

Крум Зарков

Според Зарков Българска социалистическа партия би трябвало да е способна да чуе сериозни гласове, които могат да оказват помощ на партията да вървим напред и да е задоволително мощна, с цел да спре тези, които целеустремено я дърпат обратно. " Опитваме се да бъдем ярка съпротива и ясна опция. Това би трябвало да бъде линията ни и оттук насетне ", е мнението на Зарков.

Деница Златева: Никой не очакваше бурята след оставката

Никой не очакваше каква стихия ще провокира решението на Корнелия Нинова да подаде оставка, подценихме реакцията сподели пред Българска национална телевизия зам.-председател на Националния съвет на Българска социалистическа партия Деница Златева Тя акцентира, че в двете седмици, след декларираната позиция на водача, партията е била изпаднала в ступор.

Според Златева оповестената и след това оттеглена оставка не е трик от страна на Нинова. Тя е на мнение, че в партийните структури има отмалялост и директен избор на ръководител в този миг, е щял да остави Българска социалистическа партия без сили.

 Деница Златева
© Юлия Лазарова

Деница Златева

" Оттеглена оставка ще даде мотив за размисъл по какъв начин да се консолидира партията. Надявам се, че ще надскочим персоналните си пристрастености ", сподели още Златева.

Тя акцентира, че никой от управлението на Българска социалистическа партия не си е поставял за цел да затвори устата на инакомислещите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР