Корнелия Нинова че не ми е приятна - не ми

...
Корнелия Нинова че не ми е приятна - не ми
Коментари Харесай

Премиерът увери, че още 4-5 години ще е на власт и изпита Хекимян по история

Корнелия Нинова че не ми е приятна - не ми е приятна. Че я заобикалям – заобикалям я. Това призна в утринния блок на bTV министър председателят Бойко Борисов във връзка рецензиите на водача на Българска социалистическа партия, че съзнателно той не се появява в Народното събрание поради нея.

По съответния проблем – отговор на въпрос за връзките на България с Русия, Нинова пратила на Борисов писмо, че не мога да участва и го моли да пристигна различен ден. След това декларирала, че той се крие.

Борисов разруши Слави Трифонов за името на партията му!

„ Партия, която половината от мандата си отсъства от Народното събрание - не вървяха на работа месеци наред, да приказва кой върви в Народното събрание. Погледнете първо себе си, след това коментирайте другите “, прикани Борисов.

На въпрос, в случай че Йорданка Фандъкова изгуби изборите за кмет на София, на чия сметка ще отиде това, той отговори: „ На софиянци. София стана един от най-хубавите градове. Направиха се толкоз доста неща “

Според него останалите претенденти нямат задоволително опит.

Той разяснява и избора на основния прокурор Сотир Цацаров преди години: „ Тогава повече ни искаше Бойко Найденов да стане. С него бяхме работили доста по-дълго. Г-н Цацаров го познавах като арбитър в Пловдив, най-хубавия, Изборът беше добър и аз мисля, че направи сполучлив мандат “.

На въпрос по какъв начин би работил с Иван Гешев като основен прокурор Борисов отговори: „ Аз и в този момент работя с Гешев, изключително на една тематика – битката с контрабандата. Виждате и какъв брой убийства изкараха “.

„ Политиците би трябвало да оставят прокурорите да си изберат който си решат “, счита министър-председателят.

По тематиката с изпращането на Пламен Георгиев за консул във Валенсия той изясни: „ Той работи добре, интелигентен човек е. Миналия четвъртък или петък споделих на външния министър, че в случай че не си отдръпна жалбата и не се извърши решението противозаконната тераса да бъде съборена, ще го отзова “.

„ Нашите връзки са на шеф и, през външно министерство, консул “, уточни Борисов.

„ Махай жалбата, бутай противозаконното и си гледай работата. Не може такава тематика да ми седи месеци наред “, добави той.

Премиерът беше помолен да отговори и на въпроса дали България ще спре Северна Македония за Европейски Съюз. „ Това хубаво ли е? Ще се почувстваме по-силни, по-големи? Съседът ти да е в Европейски Съюз и НАТО е доста по-добре “, съобщи той.

По думите му, няма по-сложна конюнктура от тази в този район в този миг в света.

„ Искаш ли да те изпитам? “, обърна се Борисов към водещия Хекимян, който го попита дали македонците няма да ни откраднат историята.

Премиерът: Няма такава тактика, няма подобен проект. Това е безумно!

„ Коя история ще ни вземат? Тодор Александров няма да е бул. в София? А да запитвам Тодор Александров какъв е бил знаете ли? Вкарваме такава нервност за неща, които в всекидневието нямат никакво значение “, безапелационен беше Борисов.

Той прикани сътрудниците си от Македония да спомагат за реализиране на единодушие в взаимната комисия, с цел да може и той да им помогне по пътя към Европейски Съюз.

Борисов разгласи по кое време ще си отиде от политиката и откри клон на могъща банка във Варна ВИДЕО

Министър-председателят беше безапелационен, че той ще отреже лентата на автомагистрала „ Хемус “. „ Надявам се до 4-5 години. Около Търново върви по-бавно “, изясни той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР