Корнелия Нинова, Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Величкова не се явиха

...
Корнелия Нинова, Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Величкова не се явиха
Коментари Харесай

Нинова и ортаците и от БСП не се явиха на разпит в прокуратурата

Корнелия Нинова, Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Величкова не се явиха на разпит при прокурор Георги Иванов по жалбата на Кирил Добрев в Софийската районна прокуратура. Те бяха призовани за през днешния ден в 14 часа в СРП.

На 4 октомври Нинова разгласи, че е получила призовка и е формирана прокурорска инспекция по тъжба на Кирил Добрев.

„ Пет години Бойко Борисов си уреждаше вътрешна съпротива и я хранеше с ВЕЦ-ове, а в този момент включва и прокуратурата. Искат да дам на прокуратурата запис и стенограма от съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия на 25 август. В призовката написа, че и от мен се изисква да връча призовки на Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Великова за явяването им на 12.10. при СРП. Първо няма да дава и един лист от партийни събрания на прокуратурата, да се снабдят с персонална заповед за претършуване. Второ няма да се явим на разпит. Представител на Министерството на правораздаването да дойдат и да ме отведат наложително. Докато съм ръководител на Българска социалистическа партия партията няма да влезе в техните схеми. Докато не реформират надълбоко правосъдната система на България няма да се излезе от омагьосания кръг “, съобщи преди дни водачът на Българска социалистическа партия.

От призовката стана ясно, че изисканите запис и заверени копия на документи, както и образец от връчените призовки, следва да бъдат изпратени в СРП в период до 10 октомври 2022 година „ Обръщам Ви внимание, че Вашето явяване също и наложително за изясняването на фактическата конюнктура и заради тази причина адресирам призовка и за Вашето явяване. В случай, че сте възпрепятствани да се явите на гореспоменатите дати и/или час, следва да се свържете с мен на горепосочения длъжностен телефон, с цел да бъде определена друга дата или час за Вашето явяване. Ако желаете можете да се явите с акредитиран от Вас юрист, който да участва на снемането на писмените сведения “, написа още в призовката.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР