“Корнелия Нинова блокира партията, като бламира пленума в този важен

...
“Корнелия Нинова блокира партията, като бламира пленума в този важен
Коментари Харесай

Красимир Янков: Нинова блокира партията, като бламира пленума в този важен за страната момент

“Корнелия Нинова блокира партията, като неодобрява пленума в този значим за страната миг. Така законния орган, в лицето на Националния съвет не може да вземе позиция по дейностите на Българска социалистическа партия в тази конюнктура. Това не е въпрос и пълномощие еднолично на Нинова. Трябва да се преустановят неотложно пълномощията й заради изтеклия й мандат и да се избере краткотраен ръководител до довеждане докрай на процедурите по желание на нов “. Това сподели по БНР националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Красимир Янков.
Той добави, че днешният пленум е законно призован, съгласно Устава на Българска социалистическа партия и всеки член на Националния съвет е задължен с наличието си да обезпечи съществуването на кворум. „ Нахално е това, което е заявила Нинова, че чакала да види дали ще се събере кворум, с цел да се включи в работата на Народно събрание. Тя самата е длъжна да обезпечи този кворум с наличието си, а не да спуска писмени инструкции до членовете на пленума, за да го неодобрява “, добави той, представен от novapress.bg. Янков добави, че има тематики от които Нинова под паника бяга, една от които е финансовото положение на партията.
Поради това, тя и обкръжението й провалили кворума на двете последни съвещания на Народно събрание. „ Предстоят мероприятия на партията и изключително обезпокоително е по какъв начин ще бъде финансово обезпечени. Декларацията, която Нинова прочете един час преди законно свикания пленум демонстрира за следващ път, че тя желае да изземе ролята на груповите органи в Българска социалистическа партия и своеволно да взима решения ангажиращи цялата партия “, безапелационен бе Янков.
По думите му сега има тежки разграничителни линии в обществото, и то има потребност от опция. „ Алтернативата е изказана единствено на думи от Нинова. Без консолидирането на Българска социалистическа партия, партията не може да бъде припозната от обществото и да получи доверие. Много от членовете ни споделят, че в това ни положение не можем да създадем нищо по-различно от статуквото “, уточни той. По тематиката за митингите, Красимир Янков съобщи, че множеството от хората желаят смяна на модела на ръководство и събаряне на държавното управление на ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР