Корнелия Нинова беше точният човек на точното място през 2016

...
Корнелия Нинова беше точният човек на точното място през 2016
Коментари Харесай

Крум Зарков: Не очаквах критиката да бъде – ти си джендър

Корнелия Нинова беше точният човек на точното място през 2016 година, сподели Зарков
„ Не мисля, че сбърках като рано се заявих, че желая да съм ръководител на Българска социалистическа партия. Не чаках рецензията да бъде – „ ти си джендър” - тя ми се коства една концепция семпла “. Това съобщи Крум Зарков пред БНР.

Вчера Корнелия Нинова разгласи пред Нова нюз, че Зарков е бранител на Истанбулската спогодба, а 80% от партията е срещу.

„ Истанбулската спогодба у нас се употребява за димка. Нямам никакъв проблем с обстоятелството, че няма да може да бъде утвърдена в България. Този документ, оставям настрани противоречивите му елементи, би трябвало да бъде осъществен главно в българското законодателство. Но имам проблем с насилието, което се вихри, включително с домашното принуждение, в частност с насилието против дами. “

Посочването ми като „ джендър” цели да ме обиди - не се наскърбявам, добави Зарков.

Според него Българска социалистическа партия не може да мисли за себе си като малко колело в огромна коалиция.

„ Не е това ролята на единствената, най-голямата лява партия в страната. Ролята ѝ не е да бъде незаобиколим фактор, а да бъде факторът. И тя има капацитет да го направи. “

На изборите на 4 април беше явно, че не става дума просто за загуба, а за доста мощен удар . За Българска социалистическа партия отговорен беше Коронавирус, бяха машините. Спиралата беше забележима за тези, които желаят да я видят “, добави той.

Зарков разгласи, че не се свързва с вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия.

„ Не видях на терен нито президента, нито служебното държавно управление, нито някой от Българска социалистическа партия да работи против партията “, уточни той и добави, че социалистите са развили акция, която е била ориентирана против служебния кабинет.

Той беше безапелационен, че Радев не се е разграничил от Българска социалистическа партия и не ги е предал. Разграничи се и от рецензиите на Нинова към президента.

„ Корнелия Нинова пристигна в Българска социалистическа партия през 2016 и аз настоявам, че тя тогава беше точният човек на точното място . Тя пристигна, когато партията не беше в добра кондиция и съумя с нейната сила и воля да я вдигне. Тези борби - аз не се отхвърлям от тях, бил съм част от тях. Реформата, която се организира в Българска социалистическа партия, способства значително за положителния ни резултат през 2017-а. Между 2017-а и 2020-а ние бяхме единствената твърда парламентарна съпротива на един режим, който през днешния ден всички отхвърлят, само че единствено преди година и половина никой не смееше да гъкне против него. В Народното събрание ние вършехме тази работа. “

След директния избор на ръководител съгласно Зарков е трябвало да се тръгне към властта и да се затворят вътрешните фронтове, защото те са били решени от социалистите на базово равнище. Вместо това по думите му е траяло соченето с пръст и затварянето на партията.

„ И лека-полека тази сила, която бяхме натрупали, оттече във вътрешните несъгласия. “

Българска социалистическа партия не може да си разреши да продължи да наподобява като скарана със себе си политическа мощ, безапелационен бе Крум Зарков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР