Корите на бананите са ценен източник на калий. Затова вместо

...
Корите на бананите са ценен източник на калий. Затова вместо
Коментари Харесай

Цветя и ягоди са луди за банани

Корите на бананите са скъп източник на калий. Затова вместо да ги изхвърляте,  сварете ги на чай и наторете градината. Еликсирът се отразява най-добре на цветята и ягодите.  

Калият оказва помощ растенията да цъфтят по-дълго и с по-ярки цветове, а плодовете стават доста по-сладки. Елементът спомага и за увеличение на размера на плодовете и цветове, както и периода на съхранението им. Калият оказва помощ на луковиците, коренищата и семената да натрупат ресурси.

За да се подготви отваря, са нужни четири бананови обвивки и 1 литър вода. Кората нарежете на късчета, залейте ги с водата и я оставете да ври 15 минути. След като изстине сместа се прецежда. Готовият бананов чай се разрежда с три литра вода. С тази течност се поливат растенията. За саксийка с размер от 0.5 литра са нужни 50 мл бананов чай, на литровата - 100-150 мл, а на  размер 5 л - половин литър. 

Бaнaнoвитe кopи ca чудесно средство и зa кoнтpoл нa лиcтни въшкa. Hapeжeтe нa мaлки пapчeнцa няколко обелки и ги зapoвeтe oкoлo зaceгнaтитe pacтeния. След ден-два въшкитe ще изчeзнaт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР