Коритата на реките, намиращи се извън урбанизирани територии, не са

...
Коритата на реките, намиращи се извън урбанизирани територии, не са
Коментари Харесай

200 хил. лв. ще трябват за почистване на р. Искър

Коритата на реките, намиращи се отвън урбанизирани територии, не са почиствани от над 30 години, съобщи шефа т на Софийска област Илиан Тодоров, заяви БГНЕС. Тодоров провежда среща с виновните институции, с цел да се откри решение на казуса със замърсяването в река Искър, откакто изобилните превалявания и придошлите води натрупаха тонове отпадъци на стената на Водноелектрическа централа " Своге ".

На 22 май 2020 година изпратих писмо до Министерския съвет, до основния секретар, с което изисквам средства за разчистване на речните корита в отвън урбанизираните територии, което е мое обвързване по Закона за водите. След 3 месеца от там ми дават отговор, че няма опция за финансиране ", уточни още в самото начало Илиан Тодоров. Той увери, че към този момент се приготвя ново писмо до Министерски съвет с искане за средства, които да бъдат изразходени целево за разчистване на насъбраните боклуци. По предварителни планове тяхното унищожаване ще коства сред 200 000 и 220 000 лв..
 Нямало пари за почистването на плаващото бунище в река Искър
Нямало пари за почистването на плаващото бунище в река Искър

Тоновете отпадъци ще бъдат отстранени едвам когато страната отпусне средства

Паралелно с това Окръжна прокуратура е подела случая и дружно с органите не Министерство на вътрешните работи ще търси отговорни за натрупването на боклука през годините. Община Своге ще спомага с всичко, увери на собствен ред зам.-кметът Илия Богданов. Той обаче напомни, че прогнозите за идващите дни също са проблем, тъй като се чакат ниски температури и замръзвания, които ще пречат на почистването на " подаръка ", както го назова той, който градът получи от придошлата вода.

Припомняме, че на

Два дни по-късно от регионалната администрация обявиха, че н
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР