Коригирането на националната стратегия наистина е наложително. Средата е много

...
Коригирането на националната стратегия наистина е наложително. Средата е много
Коментари Харесай

Генерал Симеон Симеонов обясни кое е най-важното при избора на новите изтребители за ВВС на България

Коригирането на националната тактика в действителност е неотложно. Средата е доста динамична. Нещата се трансформират бързо. Започва се с възстановяване на тактиката според от актуалните провокации, само че това е един комплициран развой, който ще докара до последици – възстановяване на доста документи, които съществуват в този момент в целия бранш сигурност. Така разяснява резултатите от вчерашния съвещателен съвет при президента някогашният шеф на защитата и сегашен народен представител от Движение за права и свободи ген. Симеон Симеонов в ефира на Българска национална телевизия През 2011 година беше направена бялата книга на защитата, само че там всички неща се базираха на бюджет от 1.5% от Брутният вътрешен продукт, което не се случи. Това на процедура означаваше продължителен дефицит на финансови средства. Това се натрупа в годините и докара до компликациите, които през днешния ден е виждат – казуса с персоналния състав, с мотивацията, намалените поправки на всички типове техника. Излизанията на полигоните и полетите бяха лимитирани. В края на краищата защитата изисква средства. Хубаво е, че всички политически партии стигнаха дои извода, че би трябвало да се подхващат съществени стъпки в тази сфера, изясни той.

По думите му, Движение за права и свободи обаче не застъпва концепцията една военна мощ да бъде приоритезирана за сметка на друга. „ Добро решение за решаването на задачата е да се търсят покупко-продажби на разсрочено заплащане. Така армията е ще получава техника и средства, само че няма да се натоварва бюджета, и ще може да се приготвя целия персонален състав”, сподели още той.

Относно избора на нови изтребители Симеонов сподели, че най-важните фактори, когато се дефинира авиационна платформа, са какъв е ресурса на употреба и какъв брой ще костват годишните разноски за поддържане на ресурса. Когато се купува обаче нов аероплан, може да се употребява и по този начин нареченият офсет – спомагателни съглашения сред покупател и продавач. Така може да се основават нови работни места, изясни още той.

Като съществени закани за България военачалник Симеонов уточни миграционната рецесия, контрабандата, битовата престъпност и демографската рецесия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР