Кори Сандхаген елиминира Марлон Вера от надпреварата за титлата в

...
Кори Сандхаген елиминира Марлон Вера от надпреварата за титлата в
Коментари Харесай

Кори Сандхаген победи Марлон Вера с решение в Тексас

Кори Сандхаген отстрани Марлон Вера от конкуренцията за купата в категория петел.

Двамата бойци оглавиха събитието UFC on ESPN 43, което се организира доскоро в Тексас. 

Сандхаген се показа много мощно, а Вера беше една безлична версия на себе си.

В първите два рунда Кори напряко прегази Вера. Сандхаген успяваше да смъкна Вера на земята и му вкара доста попадения. След края на тези два рунда Кори беше вкарал над 100 удара, а Вера можеше да се похвали с под 25 удара.

В третия рунд Вера се разсъни и сподели експанзия. Той съумя да спре опитите на Сандхаген за срутване. Двамата си размениха тежки удари, само че Кори още веднъж беше с една крачка по-напред.

В четвъртия рунд Кори се движеше доста и точкуваше. Марлон не спираше да го преследва. Сандхаген опита да придвижи багра на земята, само че Вера се отбрани. В края на рунда Вера вкара добра композиция, което беше най-хубавото от него в този рунд.

В последния рунд Кори събори Вера на земята. Марлон се изправи, само че просто нямаше концепция в играта си. Кори отново не спираше да се движи, а Вера го следваше, само че си личеше, че няма изключително предпочитание за успеха.

Така времето си отлетя и борбата стигна до решение на съдиите. За изненада на всички Сандхаген победи, само че с разделно решение - (47-48, 50-45, 49-46). Това въпреки всичко не е огромна изненада, тъй като съдиите отсъждаха много противоречиво през цялото събитие.

С тази победа Сандхаген навлезе в серия от 2 следващи победи. Вера от своя страна се раздели със серия от 4 следващи победи. Марлон е навън от конкуренцията за купата и скоро няма да получи шампионски мач.

В изявлението след багра Сандхаген провокира Мераб Двалишвили.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР