Кори Гоф трябваше да покаже огромна воля на старта при

...
Кори Гоф трябваше да покаже огромна воля на старта при
Коментари Харесай

Серията продължава: Гоф потрепери, но осъществи обрат и запази жива мечтата си на US Open

Кори Гоф трябваше да покаже голяма воля на старта при присъединяване си на тазгодишния US Open, само че с поддръжката на родната си аудитория зад своя тил преодоля първото си тестване и е във втория кръг на домашния си шампионат от Големия шлем. 19-годишната американка, която по-рано през месеца победи в Синсинати с дебютната си WTA-1000 купа, срещна сериозна опозиция от квалификантката Лаура Зигемунд, само че след 2 часа и 51 минути борба подвигна победоносно ръце във въздуха - 3:6 6:2 6:4. По този метод огромната вяра на домакините и международна номер 6 се класира за втория кръг в Ню Йорк, където ѝ следва в конфликт на идната генерация да се изправи против 16-годишното дете знамение Мира Андреева.

Още при започване на дуела ясно си пролича, че германката е подготвена да се надиграва с тийнейджърката в силовите замени от главната линия, като в основните мигове излизаше напред към мрежата, където удобно завършваше офанзивите си. Именно спокойствието, с което международната номер 121 подхождаше в тези моменти, се оказа от фундаментално значение, откакто тя изрази игровото си преимущество и в дигитален аспект, пробивайки на два пъти шестата сложена, с цел да победи в откриващия сет, назад на всички упования за срещата.

Дебютният гейм за втората част, когато Зигемунд сервираше, пък се оказа преломният миг въобще в хода на конфликта, откакто по извънредно трагичен метод в гейма, траял немислимите 26 минути, Гоф пласира следващия си прословут бекхенд уинър, с което оползотвори осмия си брейкбол и излезе напред в резултата. Случилото се пък само вдъхна още по-голяма доза мотивация на американката, която с публиката зад тила си наложи своя темп в разиграванията и дублира задатъка си в статуквото, подновявайки равенството в обособените сетове.

Решителната трета част започва по мечтания за международната номер 6 метод, откакто тя ловко осуетяваше офанзивите на квалификантката и нанасяше печелившо отиграване от своя противоположен удар, с цел да се снабди с преднина от два пробива. Въпреки изоставането си в резултата, то Зигемунд не сведе глава и откри сили да реализира рибрейк, като понижи изоставането си до 1:3, но въодушевената локална фаворитка резервира нивото си все по този начин високо и проби още веднъж. Получила опция да сервира за успеха при 5:2 в своя изгода, Гоф направи три двойни неточности и се раздели отчасти с задатъка си в дуела, само че резервира хладнокръвие и от втория опит подпечата шестата си поредна победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР