Кори Гоф се класира на първия си 1/4-финал от WTA.

...
Кори Гоф се класира на първия си 1/4-финал от WTA.
Коментари Харесай

След Сесил Каратанчева - Кори Гоф става най-младата дебютантка в топ 100


Кори Гоф се класира на първия си 1/4-финал от WTA. Световната №110 победи Катерина Козлова с 4-6 6-4 2-0 и отричане на украинката на шампионата в Линц. Така в идващия понеделник Коко ще стане най-младата дебютантка в топ 100 – на 15 години и 209, след българката Сесил Каратанчева.

През 2005 година родната тенисистка проби в първите 100 на едвам 15 години и 179 дни. След това обаче даде две позитивни проби за съществуване над допустимото равнище на стероида нандролон. А Комисията отхвърли обясненията от средата на декември 2005 година, когато тийнейджърката сподели пред тричленката в Лондон, че е била бременна и на това се дължи повишеното равнище на нандролон в организма.

Иначе Гоф стигна до успеха над Козлова в Линц от закъснение със сет и пробив при 2-3 във втората част, преди да вземе четири следващи гейма и да натрупа задатък и в решителния сет, преди съперничката да се отдръпна. Благодарение на триумфа победителката си подсигурява и място в основата скица на Australian Open следващата година.

Американката попадна в главната скица в Линц като „ щастлива губеща “ и з апочна конкуренцията с победа против квалификантката Щефани Фьогеле.

Младата сензация отпадна в последния кръг от пресявките в Линц, откакто водеше с пробив и в двата сета против Тамара Корпач, само че в последна сметка отстъпи с 4-6 2-6 след единствено час и 15 минути на корта.

Преди това Кори игра на домашния си шампионат от Големия шлем – US Open, като уредниците даже нарушиха разпоредбите за брой участия с „ уайлд кард “, от които американката можеше да се възползва. В Ню Йорк Гоф загуби в третата фаза от Наоми Осака. Японката отстрани съперницата си по-късно повече от час на корта и резултат 6-3 6-0.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР