Кори Гоф открай време бива определяна като новото чудо на

...
Кори Гоф открай време бива определяна като новото чудо на
Коментари Харесай

В американско дерби: Гоф спря бивша шампионка от Аустрелиън Оупън в Окланд

Кори Гоф от много време бива определяна като новото знамение на американския тенис, което да поеме щафетата от сестрите Уилямс. Тийнейджърката във вторник откри своя пети сезон в WTA Тура с триумф над полуфиналистката от Уимбълдън - Татяна Мария, който през днешния ден надгради, побеждавайки сънародничката си и някогашна шампионка от Аустрелиън Оупън - София Кенин, с 6:4 6:4 за час и 25 минути на корта. По този метод международната номер 7, която е и топ сложена в надпреварата, се класира за четвъртфиналите и ще срещне китайката Лин Жу.

Бившата шампионка от Аустрелиън Оупън започва дуела надалеч по-добре дуела от тийнейджърката, като без време си обезпечи три следващи брейкбола на сметката при задатък от 0:40 на противниковото подаване. В тези минути обаче на пиадестала блесна устойчивостта на Коко за игра напрегнат, като тя се довери на сервиса си, печелейки пет поредни точки, които безспорно донесоха подтик в представянето ѝ и привидно стремително по-младата американка излезе напред в резултата с пробив. Кенин макар пропуснатите шансове резервира положителното си ниво и скоропостижно навакса своя пасив в деветия гейм, който завоюва началния удар на международната номер 7, само че единствено с цел да забележим рибрейк, донесъл откриващия сет в актива на Гоф.

Във втората част по-високоранкираната тенисистка заздрави сервиса и проблемите ѝ на лично подаване напълно изчезнаха, като последователно с течение на времето стартира да пресира началния удар на сънародничката си. В средата на сета финалистката от Ролан Гарос беше извънредно покрай това да осъществя пробив, но пропусна серия от шансове, което, за нейна наслада, по никакъв метод не ѝ повлия душевен и с съдбоносен брейк в десетия гейм, сходно на по-рано в мача, постави точка на разногласието още с първия си мачбол.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР