Кори Гоф имаше блестящо начало на новия сезон, в който

...
Кори Гоф имаше блестящо начало на новия сезон, в който
Коментари Харесай

Поредна изненада: Бивша шампионка от Шлема сломи тенисистката в най-добра форма през сезона

Кори Гоф имаше ослепително начало на новия сезон, в който потегли със серия от осем следващи победи, в които не загуби даже сет, с цел да завоюва купата в Окланд и да подпечата мястото си в осминафиналите на Откритото състезание на Австралия. В това време съперничката ѝ Йелена Остапенко надалеч не се намираше във формата на живота си, като някогашната шампионка от Ролан Гарос биваше считана за цялостен новобранец против детето знамение на американския тенис, само че латвийката за следващ път обори всички свои критици и реализира неочакван триумф в поредни сетове за час и 33 минути на корта - 7:5 6:3. По този метод международната номер 17 се класира за първия си четвъртфинал в Големия шлем от 2018-а година насам, като там я чака Елена Рибакина, която преди по-малко от час " хвърли бомбата " на шампионата и отстрани Ига Швьонтек.

В началните моменти от дуела американката имаше изявен превес на корта, откакто оставаше до дъно невъзмутима в размените от дъното на корта и дочакваше неточност на съперничката, което ѝ донесе ранен задатък от пробив. Отговорът на Остапенко обаче беше повече от сладкодумен и тя повиши доста интензитета в представянето си, при което пласира серия от печеливши комбинации и посредством рибрейк поддържаше равенството. Въпреки това, международната номер 7 продължи да е по-напориста в търсенето на пролуки в противниковия сервис и парадоксално или не, откакто Коко профука цели шест брейкбола, то латвийката в заключителния 12-и гейм обърна развоя на събитията от обстановка 40:15 и с четвъртата си поредна точка изуми феновете, отмъквайки откриващия сет.

Стартът на втората част беше напът да се окаже повече от гибелен за някогашната шампионка от Ролан Гарос, която трябваше да отразява опция за пробив, само че се оправи безупречно, като имаше помощта на началния си удар. Оттам насетне Гоф последователно стартира да губи почва под краката си в своите подавания, като в тях международната номер 17 непроменяемо доближи дюс на три пъти, преди да настъпи преломният миг в осмия гейм, когато Остапенко ни даде цялостния искра в играта си и осъществя поредност от уинъри, която ѝ даде правото да сервира за успеха, при което стичане на събитията латвийката не пропусна да оползотвори шанса си и се класира за етапа на топ 8 в Мелбърн.

It`s the best of `s career! • • • •
— #AusOpen (@AustralianOpen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР