Корейци с кимона играха сценка за рождението, разпятието и възкресението

...
Корейци с кимона играха сценка за рождението, разпятието и възкресението
Коментари Харесай

Корейци с кимона играха сценка за Христа СНИМКИ

Корейци с кимона играха сценка за рождението, разпятието и възкресението на Христос в димитровградското село Крепост през днешния ден.

Студентите от Южна Корея показаха обичайни танци, таекуондо и игри пред препълнената с деца и родители зала на Християнския център в Крепост. Корейската група е тук по покана на корейска протестантска черква в София с свещеник Канг. Те са имали зрелище в столицата, а през уикенда гостуват в димитровградското село Крепост. Утре корейските студенти ще изнесат програмата си в Хасково от 10 часа в Презвитерианската черква " Света Троица " в Хасково.

Целта на визитата на нашите сънародници в България е да показват по наличен за децата и младежите метод богатствата новина за нашия Господ Исус Христос, сподели свещеник Сам, който служи в хасковската черква.

Студентите са от област Джън ла Букто, няколко девойки с обичайни пъстри дрехи изтанцуваха танц с ветрила " ариранг ", и изрисуваха най-после хубав жерав с ветрилата си, което накара малчуганите в залата да избухнат в аплодисменти. После корейците играха занимателни игри с българските деца. Накрая младежи облечени с кимона направиха проява на обичайното за азиатската страна бойно изкуство таекуондо. Те чупиха дървени плоскости, на които бе изписано на български и британски " грях ". След което показаха по забавен метод сценки от живота и делото на Христос, в която облечените с кимона студенти демонстрираха раждането, изкушението от дявола, служението и разпятието на Спасителя. Особено разтърсващо беше разпятието на кръста на Божия Син, който беше бичуван и прободен с копие. Естествено по-късно последва и възкресението, а всички в залата приветстваха представлението.

След края на програмата, корейците се снимаха с българчетата, а за всички малчугани и посетители имаше готова дребна почерпка, която бе споделена от всички.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР