Корейското правителство или не е голям фен на Холивуд, или

...
Корейското правителство или не е голям фен на Холивуд, или
Коментари Харесай

Как Южна Корея се бори срещу холивудските суперпродукции

Корейското държавно управление или не е огромен почитател на Холивуд, или в действителност държи жителите на страната да се любуват на разнородни кино продукции. То е на път да одобри закон, който прави нелегално излъчването на даден филм допълнително от 50% от киноекраните в страната.

За изясненост ще дадем образец - през април " Отмъстителите: краят " е бил показван в 2835 от 3128 кина в Корея, което прави към 90% от всички киносалони в страната. Скоро това няма да бъде допустимо, тъй като Министерството на просвета е взело ограничения.

Притеснени от това, че в последните две години е имало 12 случая на филм, " окупирал " огромна част киноекраните, от министерството оферират възбраната да се отнася за прожекциите от 1 следобяд до 11 вечерта - най-посещаваните часове в кината.

90% от кината в Южна Корея са владеене на фирмите CJ CGV, Lotte Cinema и Megabox, като някои се занимават и със самата дистрибуция на филмите. Това несъмнено кара държавното управление да счита, че монополът им лимитира предлагането на разнородни кинопродукции на корейската аудитория. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР