Корейско-китайска и италианска фирми ще инвестират 200 млн. долара у

...
Корейско-китайска и италианска фирми ще инвестират 200 млн. долара у
Коментари Харесай

Строят завод за електромобили у нас за $200 млн.

Корейско-китайска и италианска компании ще влагат 200 млн. $ у нас в построяването на цех за електрически автомобили, оповестиха представители на бизнесмените на среща с вицепремиера Марияна Николова, заместник-министъра на стопанската система Лъчезар Борисов и шефа на Българската организация за вложения Стамен Янев.

Меморандум за планове за създаване на цех за електрически транспортни средства бе подписан в Министерския съвет. Документът бе парафиран от Стамен Янев и от ръководителите на  корейско-китайската компания „ Сонго моторс “ и италианската - „ Хадид холдинг “, заяви пресслужбата на кабинета.

Очаква се при реализацията на декларираните капиталови планове да бъдат открити към 2000 работни места.

 „ Приемаме меморандума като доста добра оценка за капиталовия климат в България и за постигнатото от държавното управление по линия на облекчение и развиване на бизнес средата. Страната ни е на капиталовата карта на Източна Европа с потвърдени преимущества и висок кредитен рейтинг “, съобщи вицепремиерът Николова.

Изпълнителният шеф на „ Сонго моторс “ Йонгбок Шин показа, че компанията му за първи път стъпва в България и изрази убеденост, че планът тук ще бъде финализиран. „ За нас България е постоянна страна и дава гаранция за бъдещето “, посочи сътрудникът му Винченцо Ди Гранди, президент на „ Хадид холдинг “, който към този момент има дъщерна компания разрастваща транспортна активност у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР