Корейският технологичен производител Samsung представи своите най-нови разработки, сред които

...
Корейският технологичен производител Samsung представи своите най-нови разработки, сред които
Коментари Харесай

Samsung представи часовник за измерване на кръвното

Корейският софтуерен производител Samsung показа своите най-нови разработки, измежду които и смарт часовника Galaxy Active. Устройството ще може да следи кръвното налягане на потребителите. С този пробив в технологиите се чака Samsung да изпревари своя главен съперник Apple, написа CNBC.

От компанията обявиха, че тази функционалност ще бъде налична за потребителите от идващия месец посредством изследователското приложение My BP Lab, създадено взаимно Калифорнийския университет Сан Франсиско. Новото приложение ще може да се тегли от Гугъл Play Store и ще се интегрира непосредствено към часовника. От Samsung изясняват, че по този начин хората ще могат да наблюдават физическото си здраве.

Apple нямат разработки, които да наблюдават кръвното налягане на своите клиенти. Вместо това те се концентрират върху крачките, които извървя даден консуматор и нужната му доза сън.

Тъй като сърдечните болести засягат огромен % от човечеството, всяка такава иновация, която може да замести ненапълно ходенето при лекаря, има опция да промени международния софтуерен пазар.

Заради интереса, който би провокирала такава разработка, множеството от огромните играчи, като Samsung, Alphabet и Apple пазят в загадка плановете, върху които работят. От тях най-откритa e Samsung.

" Искаме да обърнем внимание на казуса и да създадем измерването и следенето на кръвното налягане по-лесно през всекидневието ", сподели Джак Ан, вицепрезидентът на отдела " Research and development ".

Доста по-лесно е да се каже нещо, в сравнение с да се направи. Кръвното налягане се трансформира доста динамично. Да се мери от часовник на китката звучи много мъчно. Въпреки че има доста компании, които се пробваха да основат сходна иновация, те не съумяха. В множеството случаи сполучливите клинични проучвания, приложени в практиката, се провалиха. Това се дължи на доста процеси в човешкото тяло, които няма по какъв начин да се плануват.

Samsung направи стъпка в вярната посока, само че не е ясно към момента дали тя е новаторска.

От компанията обясниха, че първата версия на часовника мери жестоко кръвното налягане в зоната на китката. Приложението извлича суровия сигнал от четенето, с цел да пресметна кръвното налягане по-точно. Освен това устройството има и оптичен датчик за премерване на сърдечната активност.

От Samsung обаче не дават информация какъв брой постоянно часовника би трябвало да се калибрира с маншета и по какъв начин се валидира точността. Няма и информация дали Американската администрация по храните и медикаменти утвърждава технологията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР