Корейският технологичен производител Samsung планира да преразгледа стратегията си относно

...
Корейският технологичен производител Samsung планира да преразгледа стратегията си относно
Коментари Харесай

Samsung срещу Huawei и Xiaomi: Корейският гигант готви нови технологии за по-евтините си смартфони

Корейският софтуерен производител Samsung възнамерява да преразгледа тактиката си по отношение на бизнеса си със смарт телефони. От управлението на компанията обмислят опцията да заложат повече на модели от междинния ценови клас за да привлекат повече млади клиенти.

Това е удостоверил основният изпълнителен шеф на Samsung Ди Джей Кох пред CNBC.

По неговите думи главно измененията ще са свързани с А серията на корайския колос, като концепцията е по този метод компанията да успее да преодолее забавянето на продажбите в сегмента.

Вместо да насочат напъните си към предлагането на все по-нови технологии с флагманите си Galaxy S и Note, от Samsung ще се стремят да предложат тези новости при по-евтините си модели. Първият подобен смарт телефон ще се появи по-късно тази година.

Кох показва, че така наречен милениали или поколението, родено след 80-те години и достигнало зрялост след 2000 година, ще бъдат във фокуса на ръководения от него софтуерен водач.

" Ние ще се фокусираме съществено върху милениалите, които не могат да си разрешат флагмани. Но по какъв начин можем да осигурим смислени нововъведения за младежите? Именно това е повода, поради която ще се опитаме да променим устройствата си от междинния клас ", изяснява той.

Тази стъпка идва на фона на закъснение на световния пазар, като Samsung е една от фирмите, за които натискът е максимален.

През второто тримесечие на годината продажбите на смарт телефони на компанията са паднали с 20% на годишна база. Заедно с това производителят регистрира по-слаби от предстоящото продажби на новия си флагман Galaxy S9.

В същото време китайските съперници Huawei, Oppo, Vivo и Xiaomi набират скорост, като оферират необятна гама от нови технологии със доста по-евтините си устройства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР