Корейският производител Kia използва провеждащия се в Париж автосалон, за

...
Корейският производител Kia използва провеждащия се в Париж автосалон, за
Коментари Харесай

Електрическото Kia Niro ще има пробег 485 км

Корейският производител Kia употребява провеждащия се в Париж автосалон, с цел да показа електрическия кросоувър e-Niro. Машината бе показана още през май в Южна Корея, а в този момент е подготвена и нейната версия за Европа.

С едно зареждане Kia e-Niro може да измине до 485 км (по новия цикъл за премерване WLTP), като потенциалът на акумулатора е 64 кВт/ч. От компанията допълват, че с тази батерия в градски условия пробегът ще може да доближи 615 км. Другият вид на батерията е с 39 кВт/ч, като с нея кросоувърът ще изминава до 312 км.
Вариантът на електрическия кросоувър за Европа с по-слаб батерия ще получи мотор с мощ 136 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч ще лишава 9,8 секунди. Машините с по-големи акумулатори ще разчитат на електрически мотор с 204 к.с., като тук ускорението лишава 7,8 секунди. И двете модификации са единствено с предно предаване.

Всъщност, елементът на Kia e-Niro е еднакъв с този Hyundai Kona. Корейският кросоувър ще получи и система за бързо дареждане, при която по-мощният батерия може да се зареди до 80% за 54 митути. От компанията допълват, че гаранцията на батериите и електрически мотор е 7 години или пробег от 150 000 км (което настъпи по-бързо).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР