Корейските автомобилни производители спечелиха първите три места в годишното изследване

...
Корейските автомобилни производители спечелиха първите три места в годишното изследване
Коментари Харесай

Как корейските автомобили се оказаха по-качествени от Porsche

Корейските автомобилни производители завоюваха първите три места в годишното проучване на J.D Power за качеството и надеждността на новите коли. Трябва да подчертаем, че става въпрос единствено за пазара в Съединени американски щати, а данните за проблемите са само за първите 90 дни от датата на покупката. Освен това съществени недостатъци по задвижването са приравнени с проблем с аудио системата, да вземем за пример.

На първите три места се класират Genesis (луксозният бранд на Hyundai Motor Co) с 68 казуса за 100 автомобила. Kia и Hyundai са на второ и трето място с по 72 и 74 казуса.

Триото изпревари дългогодишните японски водачи Toyota и Honda, които са надалеч обратно и под междинното равнище за промишлеността с 96 и 102 казуса надлежно.

Четвъртата позицията се заема от Porsche, а петата от Ford.

Обобщените данни сочат, че качеството на новите коли се е повишило за четвърта поредна година - с 4% по отношение на 2017 година - и е достигнало най-високото си равнище в историята.Най-добрият модел е Porsche 911 с едвам приблизително 48 казуса на 100 автомобила. Това е най-ниският брой проблеми за това потомство на проучването от 2013 година

Областта с най-вече проблеми продължава да са системите за развлечение, въпреки те понижават. Именно поради това и първите четири места се заемат от тъкмо тези марки, счита Дейв Сарджънт, вицепрезидент на J.D Power. Те са запазили електронните системи и тези за занимания оптимално опростени и по тази причина заобикалят софтуерни проблеми.

На другият завършек на класацията е Volvo. Шведският бранд, притежаван от китайската Geely, финишира на 29 позиция от 21 марки, като точно инфотейнмънт системата дава най-вече недостатъци. Под нея са единствено Jaguar и Land Rover, притежавани от Tata Motors Ltd.

Германските BMW и Daimler също имат комплицирани електронни системи, само че и по-малко проблеми с тях.

 Снимка 363729
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР