Корейски компании от автомобилния сектор проявяват интерес за инвестиции в

...
Корейски компании от автомобилния сектор проявяват интерес за инвестиции в
Коментари Харесай

Корейски автолидер ще се сдобие с два завода в България

Корейски компании от автомобилния бранш демонстрират интерес за вложения в България. Компания водач в производството на съставни елементи за коли ще се снабди с два завода в България с близо 500 служащи, като част от световна договорка по придобиване на активи и диверсифициране на производството. Очаква се договорката да бъде финализирана през първото тримесечие на 2019 година, като след това индустриалните мощности в България да се уголемяват. Това заяви Министерството на стопанската система след съвещание на Корейско-Българския комитет за промишлено коопериране - първото от седем години насам, което се организира в Сеул.

"Страната ни е атрактивна капиталова дестинация за автомобилната промишленост. Вече е ясно, че някои от значимите цели на нашето съдействие могат да бъдат, популяризирането на корейски планове в индустриалните зони в България, както и привличането на повече корейски вложения в автомобилния бранш и в развойни центрове в страната ", уточни заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, представен от ведомствения пресцентър.

Борисов контракти провеждането на взаимен бизнес конгрес с Ким Джундонг - заместник-председател на Корейската търговско-промишлена палата (КСCI), която е най-мащабната икономическа организация в Корея. Двамата се схванаха делегация от корейски компании от разнообразни браншове да посети България за основаване на контакти и осъществяване на взаимни планове.

Очаква се идващото съвещание на комитета да се организира в България през идната година. По време на визитата на делегацията в Сеул от корейска страна беше показан преди малко подписан търговски контракт, според който ще бъде обезпечен експорт за района на артикули от хранително-вкусовата индустрия на стойност 30 млн. щ. $.

Заместник-министърът на търговията, промишлеността и енергетиката на Република Корея Канг Минг Сусе и българският му сътрудник се сплотиха към мнението, че има сериозен капацитет за увеличение на стокообмена и дискутираха усилване на икономическите връзки сред двете страни. Зам.-министър Борисов акцентира, че за първите шест месеца на тази година двустранната търговия нараства и е на стойност 134.7 млн. щ.д., отбелязвайки 80 % нарастване по отношение на същия интервал на 2017 година По думите му страната ни е подготвена да разшири поддръжката си за бъдещи корейски планове в България, изключително в региона на автомобилостроенето, електрониката и електротехниката, високотехнологичните и иновационни производства. "По отношение на българския експорт считаме, че капацитет за разширение на експорта ни за Корея имат артикули като етерични масла и артикули от роза, вино, фармацевтични и козметични артикули, хранителни и софтуерни артикули ", добави той. Значим капацитет за съдействие и привличане на вложения имат преработващата индустрия, инфраструктурното строителство и енергетиката.

Икономическият заместник-министър организира среща и със заместител – министъра на външните работи на Република Корея Юум Канг-Хион, на която посочи че Корея е стратегически стопански сътрудник в източноазиатския район и уточни, че ще бъде насърчено по-нататъшното развиване на двустранните връзки.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР