Корея върви към това, от което американското ръководство се страхуваше

...
Корея върви към това, от което американското ръководство се страхуваше
Коментари Харесай

Ким Чен-ун се завръща като основен ужас за Байдън

Корея върви към това, от което американското управление се опасяваше най-вече – огромна война. Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун даде обещание да окупира Южна Корея, а какво ще се одобри за задоволителна причина за това, маршалът ще го взема решение самичък. Руското посолство акцентира, че развиването на спора по най-лошия сюжет ще тежи на съвестта на Вашингтон.

Съмнително е дали американският президент Джо Байдън си спомня от какво се опасяваше преди три години. Специалният прокурор Робърт Хеур, който беше претрупан да проверява неправилното предпазване на секретни документи в гаража на политика, упорства, че паметта на президента е доста неприятна - той даже съумял да не помни датата на гибелта на личния си наследник.

В същото време Хьор отхвърли да повдигне обвинявания по случая, влизайки в позицията на „ възрастен човек с положителни планове “. Това беше евентуално скандално решение, защото по сходни обвинявания се пробват да съдят Доналд Тръмп, чиито секретни документи даже бяха открити в тоалетната на имението.

Републиканската съпротива обаче би трябвало да е удовлетворена: макар двойните стандарти, езикът в отчета на прокурора се оказа разрушителен и извънредно афектиран за сегашния президент.

Но Байдън самичък се довърши. След като свика незабавна конференция единствено с цел да опровергае изказванията за неприятна памет, той неотложно обърка египетския президент с мексиканския.

Това сътвори разрушителен контрастност с изявлението на съветския президент Владимир Путин с Тъкър Карлсън, което съветският държавен глава стартира с половинчасова лекция за тънкостите на съветската история.

Като цяло е по-добре да приемем, че Байдън не помни от какво се опасяваше преди три години. Но животът му подсети това, тъй като при преместването си в Белия дом Байдън се опасяваше най-вече от Северна Корея. По-точно, че ще стартира боен спор на Корейския полуостров. Неговото попречване беше оповестено за главен външнополитически приоритет на новата администрация на Белия дом.

Това не е боязън на дъртак, това е в действителност значима част от американския политически дневен ред, тъй като Пхенян освен дава обещание да „ смаже “ Съединените щати при всяка опция, само че и в действителност има както нуклеарни оръжия, по този начин и средства за доставянето им, което се усъвършенстват постоянно.

През януари Северна Корея тества подводна нуклеарна оръжейна система. Сега, съгласно Япония, корейците възнамеряват да слагат атомен заряд на крилати ракети.

И най-важното, маршал Ким Чен-ун публично повдигна въпроса за окупацията на Южна Корея. Това не е „ просто опасност “, тъй като в актуалния свят не е всекидневно да се заплашват други страни с окупация и до неотдавна КНДР също спазваше това табу.

Старият свят се срина на Нова година, когато водачът на КНДР за първи път загатна за усвояване на съседа си и изостави дългогодишната концепция за спокойно обединяване. Но тогава имаше темперамент на съображения, които другарят Ким показа с партията и генералите, а в този момент се трансформира в политическо изказване, отправено отвън страната.

„ Идентифицирането на южнокорейските марионетки като най-вредния и постоянно главен зложелател на страната ни и вземането на решение за окупиране на територията им при положение на изключително състояние като национална политика е рационална мярка за безконечната сигурност на страната ни, мира и стабилността в бъдещето “, сподели Ким Че-ун, представен Корейската централна телеграфна организация.

Забележка: окупацията не е обещана като отговор на „ експанзия “ или „ американска интервенция “, т.е. не е общоприетоо предизвестие. Ще последва „ изключителна обстановка “ и другарят Ким персонално ще реши коя обстановка се смята за изключителна.

Неговият дядо и създател на КНДР, Ким Ир-сен, един път употребява сходен предлог, с цел да реалокира войски на юг и да се опита да сплоти Корея. Поради опълчването на Съединени американски щати той не съумя в това, само че Ким-старши даже не можеше да мечтае за военно-техническите качества, които има внукът му.

Комбинацията от тези благоприятни условия със опасността от директна окупация на Корея е самият боязън на Байдън, който внезапно оживя. За някои коментатори в Съединени американски щати наподобява, че президентът, заплеснат от Украйна и комплициран по отношение на целите, е пропуснал скъпо време и е разрешил на Ким да стане в действителност рисков.

Приемливо е да се допусна, че Ким играе, с цел да утежни нещата, единствено с цел да подсети за себе си. След като участва на първата по рода си среща на високо ниво сред КНДР и Съединени американски щати, когато се срещна с Доналд Тръмп, маршалът сигурно имаше свои външнополитически проекти. Но играта ненадейно завърши, тъй като Байдън ненадейно нямаше време за Корея, а неприятната му памет отстрани страха от ескалация на Корейския полуостров.

Сега, в случай че Ким реши да окупира територията на своя комшия, Съединени американски щати ще би трябвало да се намесят и по някакъв метод да защитят Сеул, един от най-важните си съдружници в района. Като цяло такава война се схваща от Ким като война против Вашингтон: неговите „ марионетки “ той назовава управлението на „ най-лошия зложелател “ - капиталистическия Юг. Но такава интервенция на Пентагона, както беше в тази ситуация с Югославия, Ирак, Сирия или Корея в средата на ХХ век, е просто невъзможна.

За разлика от остарелия Ким, новият Ким разполага с оръжия за всеобщо заличаване, а западното крайбрежие на Съединени американски щати не е толкоз надалеч от Корея, колкото може да наподобява.

Руският дипломат в КНДР Александър Мацегора допуска, че американците могат да употребяват тактиката на целенасочени удари против КНДР, както вършат в Близкия изток. Той не счита, че Пхенян е заинтригуван от война и трансферира цялата отговорност за възможното й експлоадиране върху американците.

Но такива акценти на дипломатите са предопределени: севернокорейското управление се държи в връзките с Русия като непосредствен съдружник, а управлението на Съединени американски щати се държи като зложелател. Ако Байдън е нажежил спора освен с нашата нуклеарна мощ, само че и с корейската, това си е единствено негов проблем.

Ако, несъмнено, приемем, че няма да се стигне до нуклеарна война и Ким, откакто върне паметта на Байдън, ще има опция на развиването на събитията, в която ще се опита да довърши това, което дядо му е оставил незавършено. Никой не може да знае сигурно какво го стимулира в реалност.

Изглежда идващият ход е на Съединени американски щати. Но с цел да създадат това, те ще би трябвало да вразумят личния си президент, да върнат паметта и страха му от спор с нуклеарните сили. Понякога страхът е доста потребна страст за международния мир.

Превод: В. Сергеев

Източник: Взгляд

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед39924Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед53371Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед29204Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед14942Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед102953Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед367522Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250456Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед224221Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед102953Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед92822Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев7693 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР