Кореспондентите на БНР от страната заявиха ред Съвета за електронни

...
Кореспондентите на БНР от страната заявиха ред Съвета за електронни
Коментари Харесай

И кореспондентите на БНР искат оставката на генералния директор

Кореспондентите на БНР от страната обявиха ред Съвета за електронни медии (СЕМ), че застават зад настояването за оставката на генералния шеф на БНР Светослав Костов.

" Причините за това са ви ясни - невижданото прекъсване на радиосигнала и опитите за отстраняването от ефира на журналиста Силвия Великова. В момента ситуацията в Радиото е нездравословна и оставането на Светослав Костов на този пост ще ескалира в допълнение напрежение ", се споделя в писмо на репортери на БНР до Съвет за електронни медии.

Те показват, че са възмутени от " опитите диалогът за невижданото прекъсване на ефира да бъде подменян с финансови въпроси за размера на заплатите и хонорарите в БНР ".

" Няма да си позволим да демонстрираме фишовете за заплатите си, защото това би принизило полемиката до равнище, каквото се пробват да наложат незнайни за нас сътрудници. Темата в този проблем е прекъсването на ефира и опитите за напън върху свободното изложение на журналистическо мнение ", пишат още кореспондентите.

Те показват, че всяка позиция на редколегията на стратегия " Хоризонт " е съгласувана с тях. От редколегията още преди две седмици желаеха оставката на Костов, откакто описаха за оказван напън при опита за събаряне на дългогодишната водеща Силвия Великова от ефир. Първоначално от Съвет за електронни медии твърдяха, че нямат законово съображение да отстранят Костов, макар че дефинираха разказаното от публицисти като " шокиращо и обезпокоително ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР